Název: Výzkum struktury zájmů a potřeb návštěvníků velkoplošných chráněných území a možnosti diferencovaného kulturně výchovného působení (na příkladu Krkonoš) 2: Veřejnost a horská rekreace I.
Autoři: Ústav pro výzkum kultury, Praha ; Kasalová, Hana
Typ dokumentu: Zprávy z průzkumu
Rok: 1978
Jazyk: cze
Abstrakt: Cílem úkolu bylo zjistit vztah české veřejnosti k horské rekreaci a ke Krkonošům zvlášť a určit činitele, které tento vztah diferencují. Jsou uvedeny výsledky dvou sociologických průzkumů. První se vztahoval k horské rekreaci zvláště pak v Krkonoších a druhý zjišťoval názory na škodlivost různých druhů chování na území Krkonošského národního parku. Je popsána úroveň znalostí o chování v NP Krkonoše a o povinnostech Horské služby.
Klíčová slova: chování; dotazník; mínění veřejné; NP Krkonoše; odpovědnost za poškození ŽP; poskytování informací; poškození ŽP; průzkum mínění; průzkum veřejnosti; rekreace; turistika horská; veřejné mínění; vývoj názoru; behaviour; environmental damage; environmental liability; mountain tourism; NP Krkonoše Mts.; opinion survey; provision of information; public inquiry; public opinion; questionnaire; recreation; trend of opinion
Číslo projektu: R-1

Instituce: Ministerstvo životního prostředí (web)
Informace o dostupnosti dokumentu: Dokument je po domluvě dostupný v budově Ministerstva životního prostředí.
Původní záznam: http://www.mzp.cz/ris/vis-published.nsf/katalog/MIZPP00N9ASJ

Trvalý odkaz NUŠL: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-119105


Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Státní správa > Ministerstva > Ministerstvo životního prostředí
Zprávy > Zprávy z průzkumu
 Záznam vytvořen dne 2012-07-30, naposledy upraven 2020-03-27.


Není přiložen dokument
  • Exportovat ve formátu DC, NUŠL, RIS
  • Sdílet