Original title:
Zakladateľský plán japonskej reštaurácie
Translated title:
Business plan for a Japanese restaurant
Authors:
Koža, Michal ; Vávrová, Hana (advisor) ; Nowak, Ondřej (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2012
Language:
slo Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[slo][cze][eng] Cieľom tejto práce je vytvoriť podnikateľský plán na založenie japonskej reštaurácie v centre Prahy. Teoretická časť sa zaoberá popisom podnikateľskej aktivity ako takej a približuje štruktúru podnikateľského plánu. Praktická časť, ktorá po nej nasleduje, je zameraná na analýzu makro a mikrookolia podniku, konkurencie, marketingovej stratégie a popis podniku. Značná časť práce je taktiež venovaná mapovaniu trendov v spoločnosti týkajúcich sa gastronómie. Záverečná časť popisuje finančnú analýzu podniku na prvé tri roky od jeho založenia a analyzuje účtovné výkazy.Cílem této práce je vytvořit podnikatelský plán japonské restaurace v centru Prahy. Teoretická část se zabývá popisem podnikatelské aktivity jako takové a přibližuje strukturu a obsah podnikatelského plánu. Praktická část pak představuje konkrétní podnikatelský plán, analýzu makro a mikrookolí podniku, konkurence, marketingové strategie a popis podniku. Značná část práce je také věnována mapování trendů ve společnosti v oblasti gastronomie. Závěrečná část popisuje finanční plán podniku pro první tři roky jeho existence a analyzuje plánované účetní výkazy.The goal of this thesis is to create a business plan for a Japanese restaurant in the centre of Prague. Theoretical part of this thesis focuses the entrepreneurship activity itself and describes the structure of a business plan. The following practical part mainly analyses the macro and microenvironment of the restaurant, other competing restaurants, marketing strategy and further describes the restaurant. Considerable part of the thesis is dedicated to the analysis of current trends at the gastronomic market. The final part describes the financial analysis of the restaurant for the first 3 years and analysis of the accounting statements.
Keywords:
Business plan; food; Japan; PEST analysis; restaurant; Japonsko; jídlo; PEST analýza; podnikatelský plán; restaurace
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/32703