Original title:
Zajištění kvality v technologii výroby těstovin
Translated title:
Quality assurance in pasta technology
Authors:
FRANTÍK, Martin Document type: Master’s theses
Year:
2012
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Předmětem diplomové práce je téma ?Zajištění kvality v technologii výroby těstovin.? Teoretická část práce se zabývá historií těstovin, charakterizuje suroviny pro výrobu těstovin a výrobní technologie v těstárenství. Dále je v práci zahrnuto zajišťování jakosti v potravinářském průmyslu, na které navazují jednotlivé systémy řízení jakosti. Největší pozornost je věnována systému kritických kontrolních bodů (HACCP). Praktická část se zabývá analýzou systému řízení jakosti a je zaměřena na systém kritických kontrolních bodů ve výrobě dlouhých vaječných a bezvaječných těstovin na výrobní lince P 1000 v těstárenském podniku Bratři Zátkové.The subject of this diploma thesis is ?Quality assurance in technology of pasta production.? The theoretical part of this diploma thesis is concerned in histori of pasta, characterize raw material for pasta production and production technologies in pastry industry. This work is also including the quality assurance in the food industry, which follow into each individual quality management systems. The greatest attention is paid to the hazard analysis and critical control points (HACCP). The practical part of this diploma thesis deals with the analysis of quality management system and is focused on hazard analysis and critical control points in the production of long type of the egg and egg-free pasta production line P 1000 in the pasta company Bratři Zátkové.
Keywords:
Control; Hazard Analysis and Critical Control Points (HACCP); pasta; quality; technology; HACCP; jakost; technologie; těstoviny; řízení Citation: FRANTÍK, Martin. Zajištění kvality v technologii výroby těstovin. České Budějovice, 2012. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/19685