National Repository of Grey Literature 131 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Residential building
Kříž, Lukáš ; Woytela, Jindřich (referee) ; Benešová, Romana (advisor)
The subject of the bachelor thesis is to elaborate the project documentation for the construction of the apartment house. The apartment building is located in the South Moravian Region in the municipality of Stanoviště. The apartment building is detached in a slightly sloping terrain, has one underground floor and four above-ground floors. The underground floor is used for house equipment, there is a cellar, a pram room, a utility room, a games room and a cleaning room. The remaining four floors are used for housing, there are 12 housing units. The vertical supporting structures are lined with ceramic hollow blocks HELUZ, insulated with ETICS contact insulation along the perimeter. Masonry is based on plain concrete foundations. Vertical supporting structures are monolithic reinforced concrete. The roof is formed as a flat single-skinned roof.
House on a slope
Jakoš, Milan ; Kvapilová, Vendula (referee) ; Daněk, Lukáš (advisor)
The subject of the bachelor thesis is the elaboration of project documentation for building a house on a slope. It is an object with one basement and two above-ground floors. The family house is one apartment unit for a family of four. Vertical structures are made of Ytong. The peripheral basement wall adjacent to the soil is made of reinforced concrete. Ceiling structures are reinforced concrete. The roof is sloping double-skin with a slope of 30 °. The supporting structure of the sloping roof is formed by the Ytong system. The house is based on reinforced concrete strip foundations. The drawing part was processed in Allplan.
Apartment building
Boulaouad, Hichem ; Picmaus, Petr (referee) ; Brukner, Bohuslav (advisor)
This bachelor thesis deals with the design of a new building of an apartment house in Mělník. The apartment building has five floors and a basement. The basement is used as an underground parking with technical facilities and there are three flats on each floor, thus the apartment building contains fifteen flats. Structurally, the whole building is designed as a monolithic wall system with monolithic ceilings, the lower structure is formed by a foundation slab and the roof is formed by a single-skin flat roof.
Apartment building
Barglová, Karolína ; Dohnal, Jakub (referee) ; Pěnčík, Jan (advisor)
A subject of bachelor thesis is a new apartment building and the processing of the design documentation for construction. The apartment building is located in a quiet part of a town Zubří, near the city center. The surrounding area consists mainly of apartment buildings. This object is detached with a cellar and four floors. There are spacious maisonettes in the third and fourth floor, which have terraces in the fourth floor. A car park is located close to the building. In immediate proximity there is established a wheelchair access to the object via an outdoor lift. Vertical supporting structures in the above-ground floor are made of ceramic blocks Porotherm, in basement they consist of blocks of permanent formwork. The horizontal structures are prefamonolithic, they are made of ceramic beams and ceramic inserts Miako. The building is based on concrete foundation strips and the top of the building is a warm flat roof.
The Apartment block Novolisenska
Veselý, Ondřej ; Erben, Adam (referee) ; Pavlovský, Tomáš (advisor) ; Šuhajda, Karel (advisor)
This bachelor thesis deals with the design of a new "viladum" (a smaller apartment building with a higher standard of living) in Brno Líšeň. The work is based on a previously developed architectural study developed within the course AG32. "Viladum" usually referres to as older urban villas, which have been converted to host more housing units. Today this is a very comfortable and desirable form of housing. The topic of the thesis was to create a design of a smaller apartment house, typologically emerging from the "viladum". The proposed building has one underground and three above-ground floors. Each of the above floors contains one dwelling unit. The proposal uses the height difference on the site to create a ramp for vehicles in the basement where garages are located. The volume and location of the house on the parcel is mainly based on the limits given by the development plan. The house was deliberately designed with a higher standard of living. From the elevator you can enter directly into the apartments. The ground floor apartment is completed with a garden, an apartment on the third floor, southwest oriented to the terrace. The south and east side of the apartments are illuminated by French windows and balconies. The building meets the requirements for low-energy buildings according to ČSN 73 0540-2: 2011. The basement consists of a monolithic reinforced concrete structure made of waterproof concrete on the principle of "white bathub". Above-ground floors are made of porous concrete blocks combined with monolithic reinforced concrete ceilings. The roof is designed as a green roof.
"Multifunctional House Na Skřivánku in Chotěboř"
Janáček, Jiří ; Procházka, Jiří (referee) ; Sobotka, Jindřich (advisor)
The main task of the diploma thesis is the elaboration of a project for the construction of a polyfunctional building Na Skřivánek in Chotěboř. The multifunctional house has one underground and 4 aboveground floors. On the underground floor there are premises serving as technical and storage facilities, on the ground floor there is designed two offices - general practitioner and pediatrician in the central part of the floor plan. In one of the outer tracts of the building there is a business area, designed for the operation of a travel agency. There is an apartment for barrier-free use on the ground floor. On the upper floors there is a total of 8 other apartment units ranging from 2 + kk to 2 atypical maisonettes in 3rd-4th floor. Each apartment unit, in addition to the barrier-free, is equipped with a balcony or terrace located on the south side. The basement part of the building is built of concrete slabs of lost formwork, the above-ground wall part of the Porotherm brick system is heat-insulated with a contact insulation system. Ceiling structures are made of pre-stressed Spiroll ceiling panels and filigree panels with superconducting. The roofing of the building is solved by a combination of a flat roof with a vegetation block with extensive green and saddle roofs with a continuous concealed dormer whose supporting function is provided by a wooden purlin roof truss.
The Hotel Velichovky
Kužela, Jan ; Pilný, Ondřej (referee) ; Kalousek, Lubor (advisor)
This diploma’s dissertation is on project of a new hotel building with three aboveground and one underground floors. This study starts at the building stage and focuses on the construction details and energy demands of the building. Also included is a fire safety solution for the new hotel building. The layout and architectural desing is according to the investor´s requirements, with respect to applicable laws, regulations, standards. Traditional materials are designed for the new building, taking into account the latest developments in the construction industry.
Storage area with administrative building
Šesták, Tomáš ; Dohnal, Jakub (referee) ; Pěnčík, Jan (advisor)
This master thesis focused on the design and elaboration of project documentation for the purpose of a storage area with an administrative building, consisting of the premises SO 01 - storage hall and SO 02 - administrative building. Objects are located on parcels no. 4006/16, 4006/17, 4006/18, 4006/19, 4006/23, 4006/24, 4006/26, 4006/27, 4006/28, 4006/29, 4006/30, 4006/31, 4006/32, in the cadastre unit Dolní Bojanovice. They are located on an investor's land. Traffic connection is provided by the exit from the car park on the local road. All engineering infrastructure engineering networks are located near the site. The design of the building respects the local zoning plan. Project documentation is prepared in accordance with the current wording of applicable laws, decrees and standards. The project solves the structure functionally divided into objects SO 01 and SO 02, which are both operationally and structurally connected. The construction of objects is statically independent. The object SO 01 is designed for the storage of building material intended for storage in dry rooms. In addition to the storage space there is the air-conditioning machine room. The SO 02 facility serves administrative and staffing facilities. In the basement of the building there are rooms of technical background and archives. The SO 01 is designed as a full-metal mounted object with a counter roof and foundation pads. The design system of the SO 01 object is columnar with steel columns. The SO 02 building is designed from a wall construction system made of aerated concrete blocks with reinforced concrete ceilings, base strips and a flat roof. The SO 01 has a 65.5x20.2 m ground plan. The perimeter shell of the building consists of assembled sandwich panels with a core of pure material. The largest ground plan dimensions of the so 02 are 26.75x10.35 m. The perimeter shell is made up of 375 mm piece concrete blocks with a 150 mm contact system.
Design of the Underground of the Flat House
Pfeffer, Lukáš ; Pinkas, Karel (referee) ; Klusáček, Ladislav (advisor)
This thesis presents design and assessment of reinforced concrete structure of the basement in a residential house according to both ultimate limit state and servicebility limit state given by standard ČSN EN 1992-1-1. The thesis specifically analyses floor slab with beams, the most loaded column and part of outer wall. Internal forces were provided by software SCIA Engineer and the plans were drawn in software ALLPLAN and –isb cad-.
Apartment building Skalky
Svobodová, Olga ; Hoffmann, Petr (referee) ; Brzoň, Roman (advisor)
This bachelo‘r thesis deals with the project of an apartment building in Svitávka. The apartnem building have ten flats. It has four above-ground floors and one basement floor. In the basement is utility room and cellars. The external load-bearing structure of the basement is designed as monilitic reinforced concrete. The external wall of the above-ground part of the project is designed of clay blocks Heluz complemented with a contact thermal insulation system according to ETICS. The horizontal load-bearing structures are projected of monilitic reinforced concrete. The whole building is roofed with a warm flat roof with a screed to fall of thermal insulation.

National Repository of Grey Literature : 131 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.