National Repository of Grey Literature 102 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Detached house on a slope
Zachar, Dominik ; Bartlová, Jana (referee) ; Utíkalová, Ivana (advisor)
The subject of this bachelor's thesis is the elaboration of project documentation for a level-split family house. The building is located in the village Vnorovy on the plot with number 1382. The family house is designed as a two-storey for a family of four. The building has one underground and one above-ground floor. It is based on foundation strips and is equipped with a contact thermal insulation system. The construction system of the basement parts is made of lost formwork DEK, the ceiling is made of Filigree ceiling slabs. The construction system of the above-ground parts is made of HELUZ ceramic fittings, the ceiling is again made of Filigree ceiling slabs. The roof is flat. The main entrance is situated on the 1st floor to the vestibule.
Detached house with a workshop
Rachota, Václav ; Vystrčil, Jan (referee) ; Jelínek, Petr (advisor)
Abstract The aim of the bachelor's thesis is solution of construction of „Detached house with workshop“ in the form of project documentation. It´s new detached house located on the outskirts of the village Dubňany on flat ground with possibility of connection to all engineering networks with total area of 1531,75 square meters. The house is without a basement and it consists of two storeys and flat roof. The use of the workshop is designed as a tailor´s shop with a sewing workshop. The unity of the facade is broken by the use of three different materials and large-format windows that allow connection with the surrounding landscape. A significant element is the stone cladding and overhanging structures, distinguished from the surrounding facade by a gray trowel imitating exposed concrete. Perimeter masonry is designed from HELUZ ceramic blocks, which are also used for internal load-bearing structures. The layout is divided by plasterboard partitions. The ceilings are chosen as monolithic reinforced concrete and are covered with plasterboard ceilings. The interior staircase is designed as a monolithic reinforced concrete. The building stands on foundation strips made of plain concrete.
Residential building
Bíla, Martin ; Bartlová, Jana (referee) ; Vajkay, František (advisor)
Main objective of my bachelor’s thesis is elaborating design documentation for performs of structures for apartment building in cadastre unit town of Velká Bíteš with almost zero consumtion. Object is located on the edge of the town in built-up area designated for living in apartment houses, on quiet flat plot number 2051. Apartment house is located on the edge of the plot and no its volume does not disrupt original charakter surrounding buildings. Object is designed like apartment house with a cellar and 3 above-ground floor containing 8 apartment units. Ground floor contains 2 apartment units and the other two floor contains 3 apartment units in each floor. 7 apartment units are designated for 3 to 4 members of families, 1 apartment unit in ground floor is designated like a accessible flat. To ensure parking space for transport is necessary to built a parking place, pedestrian walkway and space for waste storage. Structural system is wall and masonry system made from clay bricks HELUZ. Ceilings solved in the same construction system like a ¨put together¨ceilings HELUZ MIAKO with addition reinfored concrete slab in area of cantilever balcony slab and area of stairs. Roof is designed like a warm flat roof.
Condominium Hlinky in the city centre of Brno
Tomický, Ondřej ; Šubrt, Jan (referee) ; Dulenčín, Juraj (advisor) ; Hradil, Dušan (advisor)
In my bachelor thesis I further develop the architectural design I worked out during the fifth semester, at the subject AG034. My work was led by Ing. arch. Marcela Uřídilová. Now, I have elaborated the study led by doc. Ing. arch. Juraj Dulenčín, Ph.D., and Ing. Dušan Hradil, on the level of Documentation for building permit, and subsequently on the level of Documentation for Construction Execution. The theme of this work is the design of a multifunctional town house in a gap site between two existing buildings in Hlinky street in Brno. The 9.4-meter-wide gap is in a street with terraced houses, right next to the public transport stop, opposite the main entrance to the Brno Exhibition Center. The house has one basement and five above-ground floors, is based on a foundation slab and finished with a flat roof. It has a longitudinal wall construction system; the load is transmitted by reinforced concrete monolithic walls and ceilings. The house creates a height transition between both adjoining buildings. In the basement is located the technical facilities of the whole building, on the ground floor there is the main and secondary entrance, entrance for cars and the access to the parking stackers with eight parking places. On the 2nd floor is located a studio and office with a common hall. The 3rd, 4th and 5th floors contains two luxury maisonettes. The common partition between both apartments is located on the 4th floor. Across the entire height of the house pervades the inner core of vertical routes - staircase and elevator. The main mass of the house is aligned between adjoining buildings. On the south side, the last fifth floor is lightly indented from the street. On the north side, a mass of the space parking protrudes from the main mass of the building into the slope of Žlutý kopec. Because the building plot is enclosed by adjoining houses on two sides, the only free facades are oriented to the south and to the north.
Parking house of NPP Dukovany
Okounová, Kateřina ; Rosendorf, Aleš (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor) ; Matějka, Libor (advisor)
The theme of this thesis is the design of two parking houses, which will be made in stages in the area of the Dukovany nuclear power plant. The construction site is located directly in the Dukovany NPP site, south of the cooling towers, which do not interfere with the area in any way. North of this area is a commercial area and bus station, which is separated from the land by buildings and greenery. The five-storey parking houses will not disturb the surrounding character of the buildings. Cooling towers have a big influence on this and they are unmistakable by their height and the designed objects will not have a massive effect next to these towers, they only complement the surrounding buildings. The buildings are designed of regular shape. A more prominent feature on these buildings will be the front facade itself and the glass staircase spaces. The main entrances to the building will be marked with a light sign “P1” and “P2” for better orientation between buildings. The layout of the parking house "S01" in the first stage is designed using two ramps located in the middle of the building. There is also a station for charging electric cars, bicycle storage, sanitary facilities, cleaning room and TZB room. The stairwells are designed in three places for easier access of people. The parking function is complemented in the 1st floor with 6 self-service car wash boxes, which are only accessible from outside the building due to the wet use process. The second stage of construction is considered to be the same layout, the entrance to the second building "S02" is designed from the west side.
Kindergarten in Měrovice bad Hanou
Szakács Bahnová, Eliška ; Semrád, Antonín (referee) ; Štěpánek, Ladislav (advisor)
This diploma thesis is focused on design and postprocessing of project documentation for two storey, cellular basement kindergarten in Měrovice nad Hanou. The target is to create operational dispositive solution which takes account of everyday operations. The operation consists of two class, a multipurpose hall, an operating section and a part of teachers. The buiding is designed from construction system Porotherm. It is built with warm flat roof and the building is based on strip foundations.
Multifunctional building
Slepánek, Mojmír ; Spáčil, Miroslav (referee) ; Sukopová, Dáša (advisor)
In my diploma thesis i deal with the construction of the mixed-use building in Boskovice, street lipova´ on plot 4363/2, 4415/111, 4415/116, 4415/107, 4370, 4415/109, 4415/110, 4415/1, 4415/94. The total area of the plot is 6460 m2. The mixed-use building has 4 floors and a part basement. Vertical constructions in the basement are designed from the concrete blocks and for the overgound floors porotherm clay grinded bricks p+d. The vertical peripheral structures are provided with an etics thermal insulation system. Horizontal bearing structures are designed as monolithic reinforced concrete slabs. The roof is a warm flat roof. In the mixed-use building are situated 4 offices, 2 shops, 2 small service offices and 8 dwelling units. Storage rooms and garage are designed in the basement. The drawing part of my thesis was processed in a computer program AutoCAD.
Boarding house "Losinka"
Ryšánková, Nikola ; Herman, Adolf (referee) ; Bantová, Sylva (advisor)
The diploma thesis deals with the design of a multi-storey boarding house with a restaurant and an apartment for the boarding house manager in Velké Losi-ny. The building has two floors and one underground floor. The building is intended for accommodation of persons, for recreation, catering in a restaurant and for living in one accommodation unit. There will be 15 accommodation rooms with a capacity of 38 persons, massages in 1S and a restaurant with kitchen in the 1st floor. Air-conditioning units will be designed in the kitchen and restaurant. The main entrance to the boarding house is from the north side, the entrance to the restaurant is oriented to the southeast, the entrance to the household and the housing unit on the south-east side. Apart from the entrance to the accommodation unit, all entrances are accessible by wheelchair access. The house has a regular rectangular letter shape and is behind the roof pitched gable roof. The roof construction consists of wooden trusses. Residential rooms are oriented to the southwest and southeast. The building is built of ceramic blocks on the above-ground floor and concrete blocks lost in the bed on the underground floor. The horizontal structures consist of reinforced concrete cross-reinforced and one-side reinforced ceiling slabs. The project was developed using the educational version of the computer program AutoCad and Archicad. Emphasis was placed on the layout, architectural appearance, static requirements and safety of use.
Medical Center
Pospíšil, Václav ; Blažková, Vendula (referee) ; Daněk, Lukáš (advisor)
The subject of my diploma thesis is the design of a new medical center MEDCEN in the area of the Jihlava hospital, on plot no. 4374/1. The total land area is 22 706 m2. The building has three aboveground and one underground floor. The vertical bearing structure consists of masonry ceramic elements, which are complemented by a monolithic, water-reinforced concrete in the underground floor. Vertical peripheral structures are equipped with thermal insulation system, in the above-ground floors with ventilated facade. The vertical load-bearing structures are made of prefabricated reinforced concrete panels and reinforced by reinforced concrete beams at the local load. The whole building is designed flat single-skin roof with a classic order of layers, where the main waterproofing layer consists of plasticized PVC foils. The layout of the building is divided into left and right wing, which connects the central central part. The entire underground floor is designed to be operational, there are parking spaces for employees, storage facilities and technical facilities of the building. Individual offices, nurses and waiting rooms are designed on all above-ground floors. In the central central part are designed sanitary rooms for visitors and employees. On the first floor is a pharmacy and X-ray examination room. On the third floor there are two office management offices and one-day surgery premises.
Home for the elderly Březina
Neužilová, Markéta ; Kalánek, Jiří (referee) ; Brzoň, Roman (advisor)
DIPLOMA THESIS IS IS FOCUSED A PROJECT OF A NEW HOME FOR THE ELDERLY IN THE MUNICIPALITY BŘEZINA U KŘTĚTELY AT THE SURFACE NUMBER 312 / 1,310,311,309,308 / 3,308 / 2,308 / 1. CONTAINS A COMPLETE DOCUMENTATION FOR THE CONSTRUCTION. THE BUILDING IS SITUATED IN THE TERRITORY OF SOUTH MORAVIAN REGION. THE LAND IS SLIMLY SLOW AND ITS TOTAL AREA 2274 M2. THE BUILDING HAS THREE FLOOR FLOORS. THE OBJECT IS BASED ON THE FOUNDATION STRIPS AND ARE ROOFED WITH A VEGETABLE FLOOR ROOF. VERTICAL CONSTRUCTIONS ARE DESIGNED FROM A WALL CONSTRUCTION SYSTEM USING CERAMIC BRICK BLOCKES. CURRENT CONSTRUCTIONS ARE COMPLETED WITH CONTACT INSULATING SYSTEM IN ACCORDANCE WITH ETICS PRINCIPLES. CEILINGS ARE MONOLITHIC REINFORCED CONCRETE SLABS. 19 APARTMENT UNITS ARE DESIGNED IN THE BUILDING. THE CAPACITY OF THE APARTMENT UNIT IS MOSTLY SINGLE IN MOST CASES. A PRACTICAL PHYSICIAN ORDINATION AND A SERVICE AREA IS DESIGNED IN THE PART OF THE OBJECT. THIS PART IS AVAILABLE TO THE WIDE PUBLIC. DRAWING PART WAS PROCESSED IN AUTOCAD.

National Repository of Grey Literature : 102 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.