Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1,254 záznamů.  začátekpředchozí850 - 859dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Podnikatelský plán
Neuvirt, Jakub ; Kovář, František (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Diplomová práce se skládá z teoretické a praktické části. V části teoretické jsou vysvětleny pojmy týkající se podnikatelské činnosti. Dále v teoretické části nalezneme objasnění pojmů podnikatelského plánu, kde je dopodrobna vysvětlena struktura podnikatelského plánu. Cílem teoretické části je poskytnout návod pro vytvoření podnikatelského plánu. Praktická část se věnuje samotnému podnikatelskému plánu zřízení taxislužby ve městě Chotěboř. V podnikatelském plánu je provedena analýza tohoto záměru. Cílem praktické části je zjistit, zda je záměr proveditelný.
Podnikatelský plán - založení čajovny
Kuťáková, Michaela ; Chylíková, Hana (vedoucí práce) ; Poustka, Michal (oponent)
Cílem této diplomové práce je vytvořit podnikatelský plán pro založení vlastní čajovny a posoudit jeho realizovatelnost a životaschopnost v praxi. Práce je rozčleněna na teoretickou a praktickou část a obsahuje celkem 3 kapitoly. První teoretická kapitola se zabývá podnikatelským prostředím v České republice. V rámci ní jsou vysvětleny základní podnikatelské pojmy, specifikovány české právní formy podnikání a nastíněny legislativní požadavky pro podnikání v oboru potravinářství. Ve druhé teoretické kapitole jsou představeny účel, zásady zpracování a struktura podnikatelského plánu. Na základě této kapitoly je následně sepsána praktická část práce - reálný podnikatelský plán pro vybudování Čajovny U plné konvičky v pražské čtvrti Nusle.
Klasifikace zemí Evropy z hlediska podnikatelského prostředí
Pospíchalová, Barbora ; Löster, Tomáš (vedoucí práce) ; Pivoňka, Tomáš (oponent)
Cílem diplomové práce je pomocí shlukové analýzy klasifikovat jednotlivé evropské země z hlediska jejich podnikatelského prostředí v letech 2008-2013. Změny v zařazení jednotlivých států vykazují spojitost s faktory světového (finanční krize) i lokálního (reformy, strategie EU, atd.). Největší změny v obsazenosti shluků jednotlivými zeměmi byly zaznamenány na začátku sledovaného období. Datovou základnu tvoří ukazatele publikované Světovou bankou, které pokrývají ekonomickou, administrativní i právní oblast podmínek k podnikání. Shluky zemí jednak naznačují geografickou podmíněnost zařazení, jednak specifické vlastnosti, na jejichž základě lze určit země s příznivými nebo naopak méně příznivými podmínkami. Zvláštní pozornost je věnována České republice, která zásadně změnila zařazení mezi roky 2008 a 2009 a následně se její zařazení stabilizovalo. Výsledky analýzy do značné míry korespondují s žebříčky publikovanými mezinárodními institucemi a ukazateli podnikové demografie. V závěru práce jsou vytyčeny potenciály, které mohou mít na základě provedené analýzy pozitivní efekt (např. zavádění jednotných administrativních míst, elektronizace a další zjednodušení jednotlivých administrativních procesů).
Analýza možnosti vzniku nové kavárny - zakladatelský projekt
Šelmátová, Karolína ; Slunčík, Peter (vedoucí práce) ; Štamfestová, Petra (oponent)
Cílem této diplomové práce je analýza možnosti vzniku nové kavárny a sestavení podnikatelského plánu. Práce je rozdělena na dvě části, teoretickou a praktickou. V teoretické části je charakterizován pojem podnikání a podnikatelská činnost v České republice, možné formy podnikání, povinnosti podnikatele a specifika v oblasti pohostinství. Dále je zde definován pojem podnikatelský plán, jeho účel, postup sestavení a jeho struktura. Teoretická část byla zpracována na základě sumarizace informací z odborné literatury a teoretických poznatků autorky získaných během studia na Vysoké škole ekonomické v Praze. Praktická část je tvořena samotným podnikatelským plánem včetně finančního plánu a zhodnocení pravděpodobnosti úspěšnosti kavárny. Tato část vznikla aplikováním teoretických poznatků.
Podnikatelský plán
Sýkorová, Lucie ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce) ; Kovář, František (oponent)
Cílem této práce je vypracovat podnikatelský plán na zahájení provozu nové kavárny. Vlastnímu plánovému dokumentu předchází teoretické vymezení pojmů podnikatel a podnikání, definování možných bariér vstupu do podnikání v České republice i v zahraničí, právních forem podnikání a určení specifik podnikatelské činnosti v pohostinství. Součástí práce je návrh možné podoby plánu, jehož pilíře tvoří analýza externího prostředí (pomocí PEST analýzy, Porterova modelu pěti konkurenčních sil aj.), marketingový plán a finanční plán. Samotný dokument "Podnikatelský plán: provozování podniku Kavárna XY, s.r.o." je pak vypracován na základě výše zmíněné teoretické předlohy.
Podnikatelská strategie FC Insolvence
Čížek, Ondřej ; Hajdíková, Taťána (vedoucí práce) ; Dvořák, Jiří (oponent)
Tato diplomová práce se soustředí na podnikatelský projekt a klade si za cíl zjistit, zda je popisovaný záměr dlouhodobě konkurenceschopný a ziskový. K dosažení zadaného cíle budu postupně používat vhodné analýzy, které budu následně vyhodnocovat a prezentovat. Tyto a samozřejmě i jiné nástroje využívané v práci budou sloužit k získávání kvalitních dat a jejich následné třídění bude přispívat k zjištění cíle uvedeného na začátku. Sekundárním cílem je vytvořit strategii společnosti na základě získání dat o konkurenci, trhu, zákaznících a dalších. Použité metody budou mít teoretické ukotvení v příslušných kapitolách práce. Prezentaci výsledků společně s hodnocením a mými názory najdete v závěru práce.
Franchising jako forma podnikáni na příkladu vybrané společnosti
Burdina, Maria ; Neděla, Radek (vedoucí práce) ; Pastorčák, Jan (oponent)
Tématem této práce je franchising jako forma podnikání v ČR a jeho aplikace na konkrétní příklad, franchisu Coffeeshop company. Cílem této práce je analyzovat koncept franchisingu na případě společnosti Coffeeshop Company. Práce je členěna na tři kapitoly. První kapitola se věnuje základním pojmům, charakteristice a výhodám a nevýhodám franchisingu jako formy podnikání. Druhá kapitola se věnuje právním aspektům, tedy právní úpravě, změnám, které přinesl nový občanský zákoník, založení franchisového podniku a franchisové smlouvě. Třetí kapitola se věnuje představení Coffeeshop company, prezentaci jejích produktů, franchisového konceptu a ve druhé části kapitoly je realizováno dotazníkové šetření mezi franchisanty, na nějž navazují doporučení pro zlepšení spolupráce mezi franchisnatem a franchisorem.
Teorie firmy - založení a existence firmy
Říha, Jakub ; Šmíd, Jan (vedoucí práce) ; Ježek, Tomáš (oponent)
Hlavní téma této diplomové práce je Teorie firmy, proč jsou firmy zakládány a jak firmu vnímají ti, kteří ji zakládají, tedy podnikatelé. Hlavní otázkou pak je, jestli teorie, která staví teorii založení firmy na úspoře transakčních nákladů, odpovídá realitě, jaké jsou reálné důvody podnikatelů pro založení firmy a jaké možnosti budoucí podnikatelé mají. První část textu je zaměřena na analýzu ekonomické teorie, která se firmou zabývá, a myšlenky ekonomů, jejichž práce byly pro formování teorie firmy zásadní. Mezi průkopníky patří R.H.Coase a jeho následovatel, Hlavne O.E. Williamson, O. Hart a další. Výsledkem práce zmíněných autorů je teorie úspory transakčních nákladů jako hlavní příčiny zakládání firem, která je doplněna dalšími podpůrnými důvody. Následuje rozsáhlá právní analýza nejdůležitějších forem podnikatelských subjektů, především podmínek pro jejich založení. Tato část je důležitá pro pochopení rozdílů mezi právním a ekonomickým pojetí firmy. Nejdůležitější formy podnikání pro tuto diplomovou práci, kterým je zároveň věnováno nejvíce prostoru jsou OSVČ a společnost s ručením omezeným. Další část obsahuje rozbor transakčních nákladů, které ve firmě vznikají. Identifikujeme hlavní okamžiky, kdy transakční náklady vznikají a jaké proměnné je ovlivňují. Jelikož tyto náklady mají silně subjektivní charakter, je zde popsaný i příklad jak může situace vypadat v různých firemních strukturách. Poslední částí je dotazníkové šetření, které identifikuje hlavní důvody pro založení firmy tak, jak je vnímají samotní podnikatelé i nepodnikatelé. Výsledek podporuje závěry z předchozích kapitol definujících důvody pro založení firmy mimo teorii transakčních nákladů, které jsou důležité především pro další rozvoj firmy nikoli pro vznik samotný.
Podnikatelský plán
Polák, Vladimír ; Dvořák, Jiří (vedoucí práce) ; Trachta, Václav (oponent)
Diplomová práce se zabývá zpracováním podnikatelského plánu na vybudování minipivovaru v jihočeském městě Veselí nad Lužnicí. Diplomová práce je tvořena částí teoretickou, na níž navazuje praktická část. V teoretické části jsou objasněny základní pojmy týkající se podnikatelské praxe a právních forem podnikání. V další teoretické části je rozveden význam a důležitost tvorby a naplňování podnikatelského plánování. Hlavním cílem teoretické části je poskytnout návod a teoretický podklad ke zpracování podnikatelského plánu. Praktická část diplomové práce je zaměřena na tvorbu podnikatelského plánu na zbudování minipivovaru ve Veselí nad Lužnicí. Na základě vypracování tohoto podnikatelského plánu by mělo být objasněné, zda je záměr proveditelný, případně za jakých podmínek je možné záměr zrealizovat.
Podnikatelský plán
Duda, Lukáš ; Král, Pavel (vedoucí práce) ; Tripes, Stanislav (oponent)
Předmětem diplomové práce je vypracování podnikatelského plánu pro nově vznikající firmu, která bude poskytovat základní a zároveň nezbytné potřeby pro každého, ať již nového nebo stávajícího podnikatele či firmu (vedení účetnictví, zpracování daňových přiznání a jejich optimalizace, grafickou tvorbu a tvorbu webových stránek). Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část, kdy se v teoretické části zabývám především funkcemi, zásadami a strukturou. Na základě struktury a metodologie uvedené v teoretické části jsem vypracoval část praktickou, jejímž výstupem je podnikatelský plán s návrhem doručení, zda se vyplatí daný projekt realizovat. Klíčovou součásti tvorby diplomové práce byla důkladná konzultace s odborníky z praxe. Jejich výběr je popsán v metodologii a pokládané otázky jsou součástí přílohy.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 1,254 záznamů.   začátekpředchozí850 - 859dalšíkonec  přejít na záznam:
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.