Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Pracovněprávní vztahy z hlediska optimalizace mzdových nákladů
Trnková, Lenka ; Suchá, Ludmila (oponent) ; Musilová, Helena (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá pracovněprávními vztahy, konkrétně systémem odměňování zaměstnanců u vybraného zaměstnavatele. Cílem práce je především optimalizovat osobní náklady zaměstnavatele. Teoretická část je zaměřena na objasnění vztahů mezi zaměstnavatelem a zaměstnanci. Další část je věnována analýze současného stavu odměňování zaměstnanců a dotazníkovému šetření. Na základě analýzy jsou navržena optimální řešení vedoucí k ekonomické a daňové výhodnosti.
Úroveň pohybové aktivity u studentů středních škol a jejich rodičů na SSŠ České Budějovice s.r.o.
TRNKOVÁ, Lenka
Diplomová práce je zaměřená na analýzu pohybové aktivity studentů středních škol v Českých Budějovicích. Literární přehled popisuje období adolescence, její psychické i fyzické změny a pohybovou aktivitu v této vývojové etapě. Výzkumná část je orientovaná na monitoring pohybové aktivity studentů pedometrem. Výzkumu se zúčastnili studenti třetích ročníků středních škol, kteří zaznamenávali svou pohybovou aktivitu v rámci internetového online systému INDARES. Výsledky měření byly statisticky zpracovány a zaznamenány pomocí tabulek.
Nízko- a neenergetická sladidla
Trnková, Lenka ; Orsák, Matyáš (vedoucí práce) ; Hniličková, Helena (oponent)
Nízko- a neenergetická sladidla jsou látky, které zajišťují potravinám sladkou chuť. Již z názvu vyplývá, že mají menší či žádnou energetickou hodnotu a obvykle se vyznačují vyšší sladivostí než sacharóza. Z tohoto důvodu jsou užívána hlavně při onemocnění diabetes mellitus, redukci obsahu energie v potravinách a ochraně před zubním kazem. Přírodní sladidla byla objevena již v dávné minulosti, při hledání obživy. Za zmínku stojí například stévie, která byla užívána indiány před dobytím Jižní Ameriky. Avšak historie syntetických sladidel není příliš významná, jelikož převážně souvisí s porušováním správného chování v laboratoři. Tímto způsobem byl jako první objeven sacharin v roce 1878. Sladidla jsou součástí potravinářských přídatných látek, které jsou do potravin přidávány záměrně. V potravinách mohou upravovat senzorické vlastnosti nebo prodloužit trvanlivost. V Evropské unii je ke každému schválenému sladidlu přiřazen tzv. E-kód, který je součástí etiket. Sladidla lze rozdělit podle původu, nutriční hodnoty a chemické struktury. Tato bakalářská práce pojednává o nízko- a neenergetických sladidlech, která mohou být syntetického i přírodního původu. Pro zmíněná neenergetická syntetická sladidla je typické, že obsahují méně než 21 kJ na porci. Jedná se o vysoce intenzivní látky, které dosahují mnohonásobně vyšší sladivosti než sacharóza. Hlavními zástupci jsou sacharin, cyklamát, acesulfam K, sukralóza, aspartam a jeho deriváty. Z nízko- či neenergetických přírodních sladidel lze zmínit erythritol, D-tagatózu, threalózu, neohesperidin dihydrochalkon, steviosid a thaumatin. Existuje celá řada omezení, která jsou potvrzena odbornými výzkumy. Například pacienti trpící onemocněním diabetes mellitus by měli užívat zejména synteticky vyrobená sladidla, jelikož zde nemusí připočítávat energetickou hodnotu. I když v některých státech jsou určitá sladidla zakázána, z hodnocení bezpečnosti vyplývá, že při dodržování doporučeného denního dávkování nedochází k nežádoucím vedlejším účinkům, a proto lze sladidla považovat za bezpečná.
Aerobní cvičení a jeho vliv na zdraví člověka
TRNKOVÁ, Lenka
Bakalářská práce zahrnuje ucelený přehled aerobních cvičení a jejich fyziologických aspektů na zdraví člověka. Úvod práce je zaměřen na charakteristiku aerobního cvičení a na důraz pohybové aktivity jako prevence, poté se již podrobněji věnuje pozornost fyziologickým aspektům pohybové aktivity na lidské zdraví, na což navazuje kapitola o tepové frekvenci. K tepové frekvenci je přiřazena ergometrie a spiroergometrie. Další části jsou věnované příjmu stravy a pití při zátěži, doplňkům stravy a redukci hmotnosti ve vzájemném vztahu s pohybovou aktivitou. Poslední část se zabývá příklady aerobních pohybových aktivit, které jsou rozděleny na outdoorové, indoorové a aktivity ve vodě. Výsledkem této práce je ucelený přehled aerobních aktivit a jejich důsledků. Je určen pro širokou veřejnost.

Viz též: podobná jména autorů
7 TRNKOVÁ, Lenka
17 TRNKOVÁ, Lucie
1 Trnková, L.
17 Trnková, Lucie
2 Trnková, Lydie
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.