Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vztah výživy a diabetu II. typu
Soumarová, Tereza
Diabetes mellitus neboli cukrovka je vzhledem k rostoucímu výskytu a zejména k jejím komplikacím celospolečensky velmi závažný problém. Často se spojuje s řadou dalších onemocnění či poruch (např. metabolický syndrom) nebo může být jednou z příčin vzniku rakoviny. V případě diabetu II. typu je jeho vznik ve velké většině způsoben vnějšími faktory. K těm nejdůležitějším patří výživa, která hraje hlavní roli v prevenci možných, často velmi vážných komplikací diabetu. Úprava dietních zvyklostí společně s fyzickou aktivitou je vedle léčby medikamentózní zcela zásadní v léčbě diabetu typu II. Bohužel, stále se setkáváme s řadou zásadních chyb a mýtů, které se týkají správného výběru potravin pro diabetika a správných režimových opatření. Cílem této práce bylo proto srozumitelně popsat, které potraviny a jejich kombinace jsou v prevenci a léčbě diabetu typu II vhodné, a které nikoliv.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.