Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Experimentalní výzkum specificity strachu z hadů u lidí: korálovcovitý vzor
Průšová, Lucie ; Frynta, Daniel (vedoucí práce) ; Veselý, Petr (oponent)
Společná koevoluce hadů a primátů způsobila, že u mnoha primátů včetně člověka vyvolávají hadi strach. Na začátku této koevoluce působili totiž hadi jako hlavní predátoři primátů. V minulosti měl tedy jistě vliv na přežití fakt, že jsou lidé schopni rychleji postřehnout stimul vyvolávající oprávněnou reakci strachu, takovým stimulem je i had. V přírodě funguje řada výstražných či zastrašovacích signálů a jedním z nich je aposematické zbarvení korálovcovitých hadů. Američtí korálovci mají toto zbarvení a jsou smrtelně jedovatí. Severo- a středoamerické druhy neškodných korálovek napodobují korálovce (Batesovské mimikry) a z této podoby získávají výhodu. Vzor korálovcovitých hadů vyvolává vrozený strach u některých druhů ptáků a většina se vyhýbá i věrným plastikovým atrapám. Tento vzor by mohl být obecně sdíleným signálem, který by vnímalo více skupin živočichů včetně člověka. Cílem práce bylo zjistit, zda se člověk bojí korálovcovitých hadů, ačkoliv s nimi nemá dlouhou koevoluční historii. Dále analyzovat, který parametr vzezření korálovců působí u člověka pocit strachu, zda dominantní roli hraje korálovcovité zbarvení, korálovcovitý vzor nebo samotný tvar hada. Pro srovnání byla testována i atraktivita těchto hadů. Další otázkou bylo, zda je člověk schopen intuitivně rozpoznat jedovaté (korálovce) a...
Fobie a strach z hadů
Průšová, Lucie ; Frynta, Daniel (vedoucí práce) ; Maresova, Jana (oponent)
1 Abstrakt Strach z hadů je u primátů a člověka zakořeněný z minulosti, kdy byli hadi první predátoři primátů a člověka. Had je pro člověka negativní stimul, který je schopen zaujmout jeho pozornost dříve, než podnět neutrální nebo jiný druh negativního stimulu. Dokonce je mozek schopen tento stimul zpracovat nevědomě (i když je stimul maskován). Strach z hadů je velmi zajímavé téma, které se zkoumá u lidí a zvířat. U lidí je více používaných metod jeho zkoumání. Jsou to dotazníky, pokusy s živými hady, s obrázky a fotografiemi hadů. Pokusy s živými hady slouží ke zjištění, jak silná je fobie z hadů a zda jde fobie kontaktem s hadem a upravením myšlenek o něm potlačit nebo zmírnit. Strach lze získat více způsoby. Jedná se o klasické podmiňování, modelování, negativní informaci a neasociativní získání strachu. Specifickou otázkou řešenou v této práci je strach z korálovcovitých hadů a jejich mimetiků, s nimiž má člověk nejkratší koevoluci. Klíčová slova: Strach z hadů, měření strachu, klasické podmiňování, modelování, negativní informace, neasociativní získání strachu, korálovec, mimetik
Možnosti rozvoje úseku F&B WELLNESS HOTELU FRYMBURK
PRŮŠOVÁ, Lucie
Předkládaná diplomová práce se zabývá stravovacím úsekem Wellness Hotelu Frymburk. Cílem práce je analyzovat produkt úseku F&B Wellness Hotelu Frymburk, komparace stravovacích zařízení ve vybrané oblasti. Důležitým cílem je také doporučení pro další rozvoj produktu zkoumaného podniku. V rámci diplomové práce bude zjišťována spokojenost zákazníků se stavem aktuálně poskytovaných služeb. Také budou konzultovány názory managementu hotelu na aktuální problematiku. V diplomové práci bude řešena především problematika regionální gastronomie a lidských zdrojů ve stravovacích službách.
Analýza redukovaných a stínových cen v úlohách LP s omezenými proměnnými
Průšová, Lucie ; Jablonský, Josef (vedoucí práce) ; Kořenář, Václav (oponent)
Abstrakt Název práce: Analýza redukovaných a stínových cen v úlohách LP s omezenými proměnnými Autor: Lucie Průšová Katedra: Katedra ekonometrie Vedoucí práce: doc. Ing. Milada Lagová, CSc. Tato práce se zabývá úlohami lineárního programování, ve kterých se vyskytují proměnné s požadavkem, aby jejich hodnota byla větší nebo menší než určitá zadaná hodnota. Popřípadě je proměnná omezena z obou stran. Tyto hodnoty se nazývají horní a dolní meze. Dolní mez může být například minimální požadovaný počet vyráběných produktů a horní mez může být například maximální dovolené množství určité látky ve směsi. Úlohy v této bakalářské práci jsou na základě mých myšlenek a jsou řešeny dvěma druhy algoritmu, a to simplexovou metodou a metodou dolních a horních mezí v systému LinPro . Cílem této práce je analyzovat a porovnat redukované a stínové ceny a najít jejich vazby v úlohách řešených simplexovou metodou a metodou dolních a horních mezí. Na závěr zde budou shrnuty výsledky této práce.
Kulturní rozdíly mezi oblastmi světa ve vztahu k hotelnictví a gastronomii
PRŮŠOVÁ, Lucie
Bakalářská práce se zabývá analýzou kulturních rozdílů mezi oblastmi světa (mezi USA a ČR) ve vztahu k hotelnictví a gastronomii. Bylo provedeno terénní šetření, ve kterém byly zjišťovány přání a potřeby potenciálních amerických zákazníků. Dále byla provedena analýza v dané destinaci. Ze zjištěných údajů byly navrženy opatření a návrhy, které by měly přispět ke zvýšení návštěvnosti destinace daným segmentem turistů.

Viz též: podobná jména autorů
2 PRŮŠOVÁ, Liliana
3 PRŮŠOVÁ, Linda
6 PRŮŠOVÁ, Lucie
2 Průšová, Lada
3 Průšová, Linda
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.