Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Porovnání různých technologií výroby a konzervace objemné píce ve zvoleném podniku a návrhy na zlepšení.
NOVÁKOVÁ, Vladimíra
První část této diplomové práce se zaobírá historií a popisem objemných krmiv. Zde jsou popsány způsoby sklizně, zásady a postupy při jejich zpracování a varianty uskladnění. Také v této první části je popsána konzervace hmoty pro seno a senáž. U senáže a sena jsou uvedeny jak senzorické vlastnosti, ale také laboratorní ohodnocení podle "Normy 2004" (č. 244/2000 Sb.), která se nejčastěji používá v České republice. Dále jsou charakterizovány používané a nejčastěji se vyskytující jeteloviny a traviny. Senážní aditiva neboli přípravky jsou rozděleny do skupin a jsou zde zařazeny mikroorganismy pro konzervaci, které jsou škodlivé či prospěšné pro fermentaci biomasy. Závěr této části se zabývá kukuřicí a vlivem objemných krmiv na produkci hospodářských zvířat. Druhá část diplomové práce se věnuje vlastním sledováním kvality objemných krmiv, a to převážně senážní jámě, senáže v balíku, senážní plotně a sena v balíku. Převážně je tato část zaměřena na senzorické sledování vlastností těchto krmiv a laboratorní analýzy. Závěr obsahuje různá doporučení, která by mohla zlepšit kvalitu a ekonomickou stránku objemných krmiv.
Porovnání různých technologií konzervace objemné píce ve vybraných podnicích.
NOVÁKOVÁ, Vladimíra
První část této bakalářské práce se zabývá popisem objemných krmiv. Je popsán jejich způsob sklizně, zásady, postupy při výrobě a způsob uskladnění. Zde je vylíčena konzervace biomasy pro senáž a seno. V první části jsou poznamenány a popsány senzorické vlastnosti sena a senáže. Dále jsou charakterizovány nejčastěji používané jeteloviny a traviny. Rozdělení senážních přípravků (aditiva), chemické složení krmiv, mikroorganismy konzervující rostlinnou biomasu, které jsou prospěšné a škodlivé pro konzervační proces. Na závěr i zmínka o kukuřičné siláži a objasnění vlivu konzervovaných krmiv pro hospodářská zvířata. Druhá část bakalářské práce se zabývá vlastním sledováním senzorických vlastností a laboratorní analýzy na kvalitu konzervované hmoty při různých způsobech konzervace senáže v senážní jámě, senáže v balíku a sena v balíku ve vybraných podnicích. Závěr obsahuje doporučení, která by mohla zlepšit kvalitu objemných krmiv - senáže a sena. Je třeba sledovat obsah sušiny v konzervované hmotě. U senáží přizpůsobit délku řezanky a intenzitu dusání (lisování) a případně použít vhodná silážní aditiva.
Výskyt symptomů temporolimbické dysfunkce u epileptiků
Nováková, Vladimíra ; Herink, Josef (vedoucí práce) ; Kudláčková, Zděnka (oponent)
v českém jazyce Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biologických a lékařských věd Autor: Bc. Vladimíra Nováková Školitel: Doc. MUDr. Josef Herink, DrSc. Název diplomové práce: Výskyt symptomů temporolimbické dysfunkce u epileptiků Diplomová práce se zabývá výskytem symptomů temporolimbické dysfunkce u epileptiků a je rozdělena na dvě hlavní části. Teoretická část se zabývá problematikou temporolimbické dysfunkce. Dále jsou shrnuty základní poznatky o epilepsii s přednostním zaměřením na popis temporální epilepsie. Praktická část je věnována vyhodnocení použitých dotazníků a následnému potvrzení výchozích hypotéz u vybraného souboru pacientů s diagnostikovanou epilepsií. Hlavním cílem bylo sledování symptomů charakteristických pro nově popsaný syndrom poruchy epileptického spektra. Klíčová slova: temporální lalok, limbický systém, temporální epilepsie, temporolimbická dysfunkce, dotazníkové hodnocení

Viz též: podobná jména autorů
25 NOVÁKOVÁ, Vendula
58 NOVÁKOVÁ, Veronika
1 NOVÁKOVÁ, Viktorie
4 NOVÁKOVÁ, Vladimíra
25 Nováková, Vendula
58 Nováková, Veronika
3 Nováková, Veronika Kateřina
1 Nováková, Viktória
2 Nováková, Vlasta
7 Nováková, Věra
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.