Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zdroje a hodnocení variability mechanických vlastností hrubozrnných zemin
Mayer, Petr ; Mašín, David (vedoucí práce) ; Suchomel, Radek (oponent)
Diplomová práce navazuje na práci Dr. Radka Suchomela (2011), který se zabýval využitím pravděpobnostních metod v geomechanice a pojednává o problematice spojené s nepřesností v provádění laboratorních experimentů. Pro tento účel bylo třeba navrhnout a vyhotovit sadu laboratorních experimentů tak, aby vzniklo dostatečné množství dat pro vyhodnocení, nakalibrování hypoplastického konstitučního modelu, který je definován parametry φc, hs, n, ec0, ei0, ed0, α a β. Na základě těchto parametrů se provedlo srovnání dat. Pro tento účel bylo vhodné provést 40 měření úhlu přirozené sklonitosti, 40 triaxiálních zkoušek a 40 oedometrických zkoušek na hrubozrnné zemině, kterou byl písek s chybějícími frakcemi < 0,063 mm a bez frakce > 3 mm, který byl klasifikován jako stejnozrnná zemina, špatně vytříděná. Na této zemině se povedlo úspěšně vyhodnotit kompletně parametry pro 38 vzorků. U dvou vzorků se nepodařilo nakalibrovat jen parametry α a β. Výsledky zkoušek a následné kalibrace všech parametrů hypoplastického konstitučního modelu směřují k tomu, že zjištěná variabilita má vliv na výsledné hodnoty všech osmi parametrů hypoplastického konstitučního modelu, což je převážně předmětem diskuze, kde dochází ke srovnání dat s daty Suchomela (2011). Za pomoci variačních koeficientů a směrodatných odchylek se...
Srovnávací studie využití městského marketingu na souboru vybraných měst
Mayer, Petr
Tato bakalářská práce se zaměřuje na využití nástrojů marketingu v prostředí měst. Jsou vymezeny jednotlivé teoretické přístupy a jejich příklady v praxi vybraných měst. V závěru se tyto příklady porovnávají, vyhodnocují a jsou dána určitá doporučení pro lepší využití těchto nástrojů.

Viz též: podobná jména autorů
1 Mayer, Pavel
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.