Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Analýza asociace polymorfismu UASMS2 v genu leptin s intramuskulárním tukem a marblingem u skotu
Klementová, Kristýna
Současným trendem v produkci hovězího masa je zlepšování kvality. Kvalita masa je ovlivněna mnoha faktory, např. genetickým pozadím, věkem, výživou, pohlavím, plemenem, okolním prostředím, typem ustájení, atd. Jedním ze sledovaných faktorů kvality hovězího masa je i ukládání intramuskulárního tuku a mramorování. Mramorování má vliv na šťavnatost, křehkost a chuť masa. Tato práce se zabývá vlivem polymorfismu UASMS2 v genu leptin na kvalitu hovězího masa, na ukládání intramuskulárního tuku a na mramorování. Studie byla provedena na 174 býcích plemene Český strakatý skot. Pro určení genotypů byla použita metoda sekvenování. Na základě asociační analýzy nebyl zjištěn průkazný vliv na kvalitu masa či ukládání intramuskulárního tuku. Výsledky asociační analýzy byly porovnány s dříve publikovanými odbornými články jiných autorů. Součástí práce je literární rešerše k tématu kandidátních genů, současný stav problematiky, význam a metody studia a geny ukládající tuk u skotu.

Viz též: podobná jména autorů
6 Klementová, Kateřina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.