Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Porovnání jatečného zpracování drůbeže, prasat a skotu
Jílková, Jolana
Cílem bakalářské práce bylo prostudovat a zpracovat problematiku zpracování masa na jatkách od přivezení zvířat na jatka až po chlazení a skladování jatečných těl. Práce je zaměřena na porovnání jatečné drůbeže, prasat a skotu. Práce se zabývá nejrůznějšími postupy, kterými musí jatečné zvíře a poté jatečně opracované tělo (JOT) projít, než se může přistoupit ke skladování. Dále práce pojednává o kritických bodech a problémech, které mohou nastat při špatném postupu. Práce se též zaměřuje na legislativní požadavky, které jsou vztahovány k jednotlivým postupům. V závěru literárního přehledu je pojednáno o velmi důležitém faktoru, který ovlivňuje kvalitu masa, a to je welfare aneb pohoda zvířat. Maso je důležitou složkou naší potravy, je vhodnou stravou pro získání nutričních a esenciálních látek a také zdrojem energie. Postupy na jatkách musí být proto šetrné, aby byla zachována kvantitativní i kvalitativní hodnota masa.

Viz též: podobná jména autorů
3 Jílková, J.
5 Jílková, Jana
19 Jílková, Jiřina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.