Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnání schopnosti tlumení nárazů při chůzi v barefootové versus konvenční obuvi
Zindulková, Lucie ; Marková, Magdaléna (vedoucí práce) ; Routner, Petr (oponent)
V této bakalářské práci jsme se zaměřili na zkoumání dopadových sil při chůzi v rozdílné obuvi. Doplněny byly i získané základní informace o krokovém cyklu. Cílem této práce bylo přispět k našim poznatkům o relativně novém typu obuvi: tzv barefootech. Porovnávali jsme dvě skupiny probandů mezi 20 a 40 lety, bez úrazů a akutního onemocnění s rozdílem v nošené obuvi. Kontrolní skupina (dále jen KS) nosila konvenční městskou obuv, barefootová skupina (dále jen BS) nosila barefootovou obuv déle jak 4 roky intenzivně. Měřena byla chůze s a bez vlastní obuvi na 3D běhátku (3D Treadmill s uživatelským softwarem od h/p/cosmos a Arsalis) s doplněním o změření základních antropometrických parametrů. Statistické zpracování bylo provedeno v programu R a programu MS Excel. Výsledky neukázaly signifikantní rozdíl mezi skupinami u veličin loading peak force (bosá chůze: p = 0,37, obutá chůze: p = 0,50) a loading rate (bosá chůze: p = 0,78, obutá chůze: p = 0,44). Při testování rozdílu mezi bosou a obutou chůzí v rámci jedné skupiny bylo prokázáno následující: Loading peak force bylo naměřeno nižší u chůze v obuvi pouze u KS (p = 0,007). U BS nebyl rozdíl prokázán (p = 0,71). Naopak u veličiny loading rate byl naměřen rozdíl pouze u BS (p = 0,05). U KS nebyl rozdíl prokázán (p = 0,53). U krokového cyklu byly...
Výživa seniorů ve vybraných zařízeních sociálních služeb Královéhradeckého kraje
Zindulková, Lucie ; Sobotka, Luboš (vedoucí práce) ; Psutka, Jan (oponent)
Diplomová práce pojednává o výživě seniorů ve vybraných zařízeních sociálních služeb Královéhradeckého kraje. Cílem práce je zjistit, jaká strava je klientům sociálních služeb podávaná, jak po stránce kvalitativní, tak po stránce kvantitativní. To bylo ověřeno pomocí sedmidenního odběru celodenní stravy, u které byla provedena laboratorní analýza nutričního složení stravy. Dále bylo provedeno hodnocení pestrosti stravy na základě sledování jídelního lístku po dobu jednoho měsíce. Pouze za neopakující se potraviny a pokrmy bylo přidělováno bodové ohodnocení. Vyhodnocení bylo provedeno na základě koeficientu pestrosti stravy. Diplomová práce se dále zabývá reálnou konzumací podávané stravy klienty v zařízeních sociálních služeb. U klientů bylo provedeno dotazníkové šetření Mini Nutritional Assessment short form a záznam pohybové aktivity. Klíčová slova: výživa, senior, Královéhradecký kraj

Viz též: podobná jména autorů
3 Zindulková, Lenka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.