Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Současné trendy a výsledky pěstování řepky olejky (Brassica napus L.)
Vintr, Dalibor
První část této práce je založena na teorii a poznatcích zaznamenaných v oblasti pěstování řepky ozimé. V druhé části této práce bylo v letech 2015/2016 provedeno ve vybraném podniku Zemo, spol. s r.o. fenologické pozorování řepky ozimé od založení porostu až po samotnou sklizeň. V průběhu těchto pozorování byly zaznamenány pěstitelské vstupy, při kterých bylo využito inovativních řešení v oblasti pěstování hybridů řepky ozimé ve sledovaném podniku. Byly vybrány tři půdní bloky Greit, Šarcles a Štumpigl se třemi hybridy řepky ozimé Marathon, Mercedes a Sherpa, u kterých se každý měsíc pozorovala fáze BBCH, počet rostlin na m2, výška rostlin, délka kořene a průměr kořenového krčku. Dále byl u těchto hybridů spočítán průměrný výnos sklizených semen na hektar, který byl poté porovnán s průměrnými výnosy v daném podniku se stejnými odrůdami, s celopodnikovým a celorepublikovým průměrem řepky ozimé v letech 2014, 2015, 2016. Tato data byla statisticky zpracována a graficky vyhodnocena.
Hodnocení pšenice jako agrokomodity
Vintr, Dalibor
V bakalářské práci na téma Pšenice jako agrokomodita jsou v první části zhodnoceny všeobecné poznatky o pěstování pšenice ozimé. Práce začíná počátkem pěstování, dále seznamuje s botanickou a biologickou charakteristikou pěstování, pesticidním ošetřením porostu, způsoby výživy a hnojení, až po samotnou sklizeň a následné nakládání se zrnem pšenice ozimé. Poslední část této kapitoly je věnována ekonomickému zhodnocení této velmi významné plodiny. Druhá část bakalářské práce je založena na získaných informacích o pěstování pšenice ozimé v podniku Zemo spol. s. r. o., Bohaté Málkovice. Tato část je zaměřena na analýzu, která poukazuje na vztah výnosu a výsevku vybraných odrůd pšenice, která byla v BM pěstována po různých předplodinách v letech 2012 -- 2014, a dále na kvalitativní ukazatele.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.