| |
| |
| |
| |
|
Veřejné stravování v České republice a Rakousku
VIKTORIN, Jiří
Tato práce se zabývá přehledem školního stravování v České republice, Rakousku a částečně i evropských států. Teoretická část popisuje, jak funguje v daném státě školní stravování, dále pak historii, kvalitu a rozsah, legislativní a ekonomické aspekty jednotlivých států. V praktické části jsou interpretovány výsledky realizovaného dotazníkového šetření zaměřeného na zmapování požadavků strávníků v jednotlivých kategoriích, dále i výsledky se spokojeností nabídky jídelen, a také využívání zdravějších potravin. Analýza je součástí projektu UMBESA usilující o propagaci a zvýšené využívání biopotravin, regionálních, sezónních a čerstvě připravovaných potravin ve stravovacích zřízeních. Tato část dále obsahuje shrnutí a doporučení.
|
|
Zpracování přehledu strojních linek vhodných pro sklizeň píce určené k energetickým účelům.
VIKTORIN, Jiří
Tato práce se zabývá přehledem strojních linek zpracovávajících píci k energetickým účelům. Teoretická část popisuje, co jsou to všeobecné pojmy jako biomasa a strojní linky. Dále jsou zde v obecné rovině popsány procesy briketovacích a peletizačních lisů. V praktické části se nachází vybrané strojní linky pro sklizeň pícnin (slámy, sena) určené k výrobě tvarovaných paliv. Tato část dále obsahuje přehled strojních linek na výrobu tvarovaných paliv (pelety, brikety) pro subjekty různých velikostí. Linky jsou doplněny o technické parametry a náklady na pořízení jednotlivých strojů.
|