Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv aromaticky aktivních látek na chutnost kysaných mléčných výrobků
Tvrdková, Denisa ; Pšenáková, Ivana (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
Tématem této diplomové práce je stanovení aromaticky aktivních látek v kysaných mléčných výrobcích. Tyto látky zásadním způsobem ovlivňují chutnost těchto mlékárenských produktů. Celkem bylo analyzováno 5 druhů mléčných výrobků. Dva typy smetanových jogurtů a tři typy jogurtových mlék byly vyrobeny v mlékárně Ekomilk s. r. o. ve Frýdku - Místku a čtyři druhy acidofilních mlék, pět druhů smetanových jogurtů, dvě kefírová mléka a dvě kyšky pocházejí z produkce společnosti Kunín a. s. Ostrava - Martinov. Pro stanovení aromatických látek byla použita extrakční metoda SPME, následná analýza byla provedena pomocí plynové chromatografie. Sloučeniny obsažené v kysaných mléčných výrobcích byly identifikovány a kvantifikovány na základě proměřených standardů. Celkem bylo identifikováno 39 sloučenin, z toho 16 alkoholů, 7 kyselin, 6 aldehydů, 6 ketonů a 4 estery. Fermentované mléčné výrobky byly dvakrát podrobeny senzorickému hodnocení pořadovou zkouškou a stupnicovými metodami. Hodnotitelé byli vybráni z řad studentů, doktorandů a zaměstnanců chemické fakulty VUT v Brně. Konzumenti velice pozitivně ohodnotili jogurty, jogurtová a acidofilní mléka, zatímco kefírová mléka a kyšky v některých aspektech nevyhovovaly.
Vliv aromaticky aktivních látek na chutnost kysaných mléčných výrobků
Tvrdková, Denisa ; Pšenáková, Ivana (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
Tématem této diplomové práce je stanovení aromaticky aktivních látek v kysaných mléčných výrobcích. Tyto látky zásadním způsobem ovlivňují chutnost těchto mlékárenských produktů. Celkem bylo analyzováno 5 druhů mléčných výrobků. Dva typy smetanových jogurtů a tři typy jogurtových mlék byly vyrobeny v mlékárně Ekomilk s. r. o. ve Frýdku - Místku a čtyři druhy acidofilních mlék, pět druhů smetanových jogurtů, dvě kefírová mléka a dvě kyšky pocházejí z produkce společnosti Kunín a. s. Ostrava - Martinov. Pro stanovení aromatických látek byla použita extrakční metoda SPME, následná analýza byla provedena pomocí plynové chromatografie. Sloučeniny obsažené v kysaných mléčných výrobcích byly identifikovány a kvantifikovány na základě proměřených standardů. Celkem bylo identifikováno 39 sloučenin, z toho 16 alkoholů, 7 kyselin, 6 aldehydů, 6 ketonů a 4 estery. Fermentované mléčné výrobky byly dvakrát podrobeny senzorickému hodnocení pořadovou zkouškou a stupnicovými metodami. Hodnotitelé byli vybráni z řad studentů, doktorandů a zaměstnanců chemické fakulty VUT v Brně. Konzumenti velice pozitivně ohodnotili jogurty, jogurtová a acidofilní mléka, zatímco kefírová mléka a kyšky v některých aspektech nevyhovovaly.
Syndrom vyhoření u příslušníků Hasičského záchranného sboru České republiky
Tvrdková, Denisa ; Hubinková, Zuzana (vedoucí práce) ; Beňo, Miloslav (oponent)
Tato teoreticko-empirická práce pojednává o syndromu vyhoření u příslušníků Hasičského záchranného sboru České republiky. V teoretické části je pozornost věnována syndromu vyhoření, jeho definici, rizikovým faktorům, možným příčinám, jednotlivým fázím a metodám diagnostikování a měření syndromu vyhoření. Dále se práce zabývá možnostmi léčby syndromu vyhoření a preventivními opatřeními na straně jednotlivce i organizace, která jej zaměstnává. Poté následuje bližší seznámení s Hasičským záchranným sborem České republiky, jeho historií, základním posláním a působností. Následně je představeno povolání profesionálního hasiče a rozebrány možné příčiny a preventivní opatření syndromu vyhoření u příslušníků Hasičského záchranného sboru. V empirické části je prostřednictvím dotazníkového šetření a osobních rozhovorů zkoumán syndrom vyhoření u příslušníků Hasičského záchranného sboru České republiky, se zaměřením na výjezdové hasiče a operační techniky. Cílem práce je zjistit případné rozdíly ve výskytu a možných příčinách syndromu vyhoření u těchto dvou skupin příslušníků a posoudit efektivnost činnosti psychologické služby Hasičského záchranného sboru a jejích preventivních opatření proti pracovnímu stresu a syndromu vyhoření.
Zdravotně postižení jedinci a jejich zapojení na trhu práce v rámci chráněných dílen
Tvrdková, Denisa ; Hubinková, Zuzana (vedoucí práce) ; Cipro, Martin (oponent)
Tato práce pojednává o možnosti integrace osob se zdravotním postižením na trhu práce v rámci chráněných dílen. V teoretické části se věnuji definici pojmu osoby se zdravotním postižením, a to především s mentálním a kombinovaným postižením. Dále charakterizuji trh práce pro osoby se zdravotním postižením, a následně vysvětluji rozdíl mezi chráněnou pracovní dílnou a sociálně terapeutickou dílnou. V praktické části využívám metody rozhovorů k získání informací o aktuální situaci chráněných pracovních dílen a sociálně terapeutických dílen v České republice. Cílem této práce je prostřednictvím analýzy dat získaných z rozhovorů nalézt dobrou praxi ve fungování chráněných pracovních dílen a sociálně terapeutických dílen, které využívají lidé s mentálním a kombinovaným postižením. Na základě získaných informací jsem navrhla optimální způsob fungování dílen.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.