National Repository of Grey Literature 4 records found  Search took 0.01 seconds. 
Study of correlations of cosmic ray showers detected by the CZELTA detection network and gamma-ray bursts
Hubík, Jan ; Smolek, Karel (advisor) ; Suk, Michal (referee)
The origin of high energy cosmic rays is still unknown. High energy cosmic rays can be associated with high energy gamma ray bursts. In the presented work we briefly summarize subject of cosmic rays and gamma ray bursts, including their detection methods. Using statistic methods we study time and directional correlations of cosmic ray showers measured by detection array CZELTA with gamma ray bursts detected by satellite experiments. Presented work provides detailed description of used analysis methodology. We were unable to demonstrate link between described phenomena.
Možnosti a způsoby využití kalů a sedimentů z ČOV: Návrh a ověření metod sledování vybraných ekologických, fyzikálních a energetických ukazatelů v procesu výroby fermentátu (rychlokompostu) a alternativního paliva EKOFERM a způsoby jejich ověření na krajském referenčním pracovišti v Albrechticích, okres Karviná - dodatek
AGRO-EKO, Ostrava ; Brožková, Zuzana ; Holuša, Václav ; Suk, Michal
Dodatek přímo navazuje na zprávu uvedenou v Příloze 4. Pro vypracování dodatku již byly k dispozici kompletní výsledky měření, které umožňovaly srovnat a vyhodnotit změnu jednotlivých sledovaných parametrů jak během intenzivní fermentace materiálu ve žlabech, tak i během měsíčního zrání volně loženého fermentátu na poli. Sušina a organické látky, obsah a změny v množství jednotlivých sledovaných organických látek, rizikové látky, mikrobiologie
Možnosti a způsoby využití kalů a sedimentů z ČOV
AGRO-EKO, Ostrava ; ASLAB ; Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský Brno, oddělení agrochemie, půdy a výživy rostlin, Plzeň ; Státní zdravotní ústav, Praha ; Výzkumný ústav vodohospodářský T.G. Masaryka, Praha ; Brožková, Zuzana ; Holuša, Václav ; Suk, Michal ; Sedláček, Miroslav ; Geuss, Erik ; Pospíšilová, Eva ; Nižňanská, A. ; Koruna, Ivan ; Sezima, Tomáš ; Chvátal, Vladislav ; Matějů, Ladislava ; Michalová, Marie
V roce 2002 byly vyhodnoceny schopnosti hlavních producentů kalu využít kaly v zemědělství z hlediska technologie, byl zjišťován praktický dopad nakládání s kaly z komunálních ČOV ve vybraných zemích Evropy z hlediska hodnocení nebezpečných vlastností - zejména infekčnosti, provedeno orientační ekonomické posouzení celého procesu využívání a odstraňování čistírenských kalů v ČR, byly vybrány laboratoře pro provádění rozborů kalů, poloprovozně ověřena recyklace čistírenských kalů, navrženo hodnocení vlivu aplikace kalů z komunálních ČOV na zemědělskou půdu a rostlinnou produkci ve vztahu na půdní registr spolu s konkretizací potenciálních rizik s ohledem na plnění produkčních a ekologických funkcí půdy (návrh a rozpracování), proběhla příprava na budoucí úpravy vyhlášky podle výhledové novely Směrnice č. 86/278/EEC v ČR a hodnocení zejména zdravotního rizika při dalším využití kalů (kompostování, rekultivace, energetické využití) včetně stanovení mikrobiologických kritérií.
Možnosti a způsoby využití kalů a sedimentů z ČOV: Návrh a ověření metod sledování vybraných ekologických, fyzikálních a energetických ukazatelů v procesu výroby fermentátu (rychlokompostu) a alternativního paliva EKOFERM a způsoby jejich ověření na krajském referenčním pracovišti v Albrechticích, okres Karviná
AGRO-EKO, Ostrava ; Brožková, Zuzana ; Holuša, Václav ; Suk, Michal
Na technologické lince v Albrechticích probíhala měření prováděných, jejichž cílem je návrh a ověření metod sledování procesu přípravy směsi a vlastního fermentačního procesu, zjišťování změn základních vlastností fermentátu v závislosti na podmínkách a na různých poměrech mísení vstupních surovin. Jedná se především o sledování změn mikrobiálního znečištění a organických kontaminant v procesu fermentace, včetně sledování změn v obsahu jednotlivých nutrientů. Měření prokázala, že fermentační proces a tím i parametry výstupního produktu lze určitými způsoby regulovat a že udržování vysokých teplot během procesu fermentace vede k hygienizaci, tj. likvidaci nežádoucích patogenních mikroorganismů, které se ve směsi vyskytují. Sledování změn v obsahu rizikových látek (PAU, NEL, AOX) ukázala, že u NEL a AOX došlo v rámci 8-denní fermentace ke snížení množství oproti vstupu o 22 %. Obsah PAU zůstal nezměněn.

See also: similar author names
1 SUK, Martin
4 Suk, Marek
1 Suk, Martin
2 Suk, Miroslav
4 Šuk, Marek
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.