Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Med z hlediska potravinářského a farmaceutického
Rýdlová, Vanda ; Vítová, Eva (oponent) ; Šalplachta, Jan (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce je zaměřena na med a produkty vytvořené včelami. Zabývá se jejich tvorbou, chemickým složením, podmínkami pro uchovávání a rozdělením dle původu, zpracování a balení. V práci je shrnuta historie medu, včelí produkty a jejich mnohostranné využití. Podrobněji byly popsány následující včelí produkty: pyl, mateří kašička, včelí vosk, propolis a včelí jed. V části týkající se legislativy jsou uvedeny podmínky jakosti a zdravotní nezávadnosti medu. V práci je uvedena kapitola týkající se indikátorů kvality medu, jejichž znalost a užití v praxi je nutná k rozeznání nekvalitního výrobku. Část se věnuje celosvětovým počtem včelích kolonií, českými producenty medu a falšováním medu.
Nesilikagelové materiály v analýze léčiv II.
Rýdlová, Vanda ; Kučera, Radim (vedoucí práce) ; Kovaříková, Petra (oponent)
Univerzita Karlova v Praze Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra farmaceutické chemie a kontroly léčiv Student: Vanda Rýdlová Konzultant: PharmDr. Radim Kučera, Ph.D. Název diplomové práce: Nesilikagelové materiály v analýze léčiv II. Tato diplomová práce je zaměřena na nesilikagelové materiály a jejich využití v analýze léčiv. Nesilikagelové materiály se zdají být vhodnou alternativou silikagelu. Práce se především zaměřuje na oxid zirkoničitý a titaničitý, které jsou nejintenzivněji studovány a o jejich vlastnostech, výhodách a možnostech uplatnění pojednává mnoho prací. Aby byla práce kompletní, věnuje se zčásti i oxidu hlinitému, jehož uplatnění bylo předmětem několika výzkumů a odborných článků. Na rozdíl od oxidu zirkoničitého a titaničitého je ale jeho využití okrajové.
Med z hlediska potravinářského a farmaceutického
Rýdlová, Vanda ; Vítová, Eva (oponent) ; Šalplachta, Jan (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce je zaměřena na med a produkty vytvořené včelami. Zabývá se jejich tvorbou, chemickým složením, podmínkami pro uchovávání a rozdělením dle původu, zpracování a balení. V práci je shrnuta historie medu, včelí produkty a jejich mnohostranné využití. Podrobněji byly popsány následující včelí produkty: pyl, mateří kašička, včelí vosk, propolis a včelí jed. V části týkající se legislativy jsou uvedeny podmínky jakosti a zdravotní nezávadnosti medu. V práci je uvedena kapitola týkající se indikátorů kvality medu, jejichž znalost a užití v praxi je nutná k rozeznání nekvalitního výrobku. Část se věnuje celosvětovým počtem včelích kolonií, českými producenty medu a falšováním medu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.