Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 9 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Optofluidic techniques for directed evolution of enzymes
Pilát, Zdeněk ; Ježek, Jan ; Samek, Ota ; Zemánek, Pavel ; Buryška, T. ; Damborský, J. ; Prokop, Z.
Enzymes are highly versatile and ubiquitous biological catalysts. They can greatly accelerate\nlarge variety of reactions, while ensuring appropriate catalytic activity and high selectivity.\nThese properties make enzymes attractive biocatalysts for a wide range of industrial and\nbiomedical applications. Over the last two decades, directed evolution of enzymes has\ntransformed the field of protein engineering.
Optimalizace obalových technologií ve vybraném podniku
PROKOP, Zdeněk
Cílem této diplomové práce je návrh optimalizované soustavy obalových technologií u vybraného potravinářského výrobního podniku z hlediska logistických operací směrem k distribučnímu řetězci včetně reverzních toků, dále z hlediska vlivu aplikovaných obalových technologií na životní prostředí a z hlediska naplnění potřeb konečného spotřebitele. Obalové technologie zahrnují široké spektrum možností. Každý produkt lze balit několika různými způsoby, aby i přesto nakonec mohly být unifikovaně naloženy do návěsu, přívěsu, kontejneru nebo jiné manipulační jednotky vyššího řádu. Samotné obalové prostředky rovněž podléhají balení a transportům před svou vlastní aplikací. Trh s pivem v České republice vykazje vysokou nasycenost. Mnoho tuzemských pivovarů soustředí svou produkci na exportní trhy. Použití současných manažerských a logisktických metod a nástrojů je schopné ušetřit omezené zdroje pro efektivnější využití.
Analýza obalových technologií pro balení nápojů u vybraného potravinářského podniku
PROKOP, Zdeněk
Obalové technologie zahrnují široké spektrum možností. Každý produkt lze balit několika různými způsoby, aby i přesto nakonec mohly být unifikovaně naloženy do návěsu, přívěsu, kontejneru nebo jiné manipulační jednotky vyššího řádu. Samotné obalové prostředky rovněž podléhají balení a transportům před svou vlastní aplikací. Pivovar (charakterizovaný subjekt) je znám svým tradičním způsobem výroby. Výběr surovin a technologické procesy jsou sveřepě zachovávány. V současném tržně orientovaném hospodářství však nelze přehlížet dynamicky se měnící požadavky odběratelů a spotřebitelů. Projevují se zejména v nárocích na spotřební a přepravní obaly. Drsná konkurence v segmentu spotřebního zboží, do níž náleží i pivo, vyzývá k potřebě se odlišit od ostatních a vytvořit přidanou hodnotu atraktivním designem, vysokou funkčností, spolehlivostí a inovací obalových jednotek. Trh s pivem v České republice vykazuje charakteristické rysy. Je konzervativní, invariantní, stabilní a specificky rozsáhlý, avšak nasycený. Saturovanost nutí tuzemské výrobce koncentrovat větší či menší část svých sil do exportních trhů. Je tedy nezbytné měnit a vylepšovat obalové systémy, např. modernizace lahvových linek, zdokonalení stávajících či zavedení zcela nových obalových technologií.
Hodnocení příčin desaktivace promotovaného ionexového katalyzátoru syntézy DIANU
Jeřábek, Karel ; Prokop, Zdeněk
V prvé části zprávy je popsáno hodnocení provozních údajů o chodu průmyslového rektoru pro syntézu dianu pomocí matematického modely založeného na detailním popisu kinetiky reakce. Druhá část je věnována laboratorním experimentům zaměřeným na objasnění příčin desaktivace promotovaného ionexového katalyzátoru a na ověření možnosti tuto desaktivaci zpomalit pomocí ochranného filtračního lože do proudu reakční směsi před reaktor. Pokusy prokázaly, že toto řešení dle českého patentu 278 463 (1993) je účinné.
Morphology of Ion Exchanger Catalysts for BPA Synthesis
Jeřábek, Karel ; Hanková, Libuše ; Prokop, Zdeněk
Most of the results contained in this report have beenalready sent to Rohm and Haas, but we feel it should be appropriate and useful to put together all information into one report.

Viz též: podobná jména autorů
3 PROKOP, Zdeněk
3 Prokop, Zdeněk
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.