Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Problém podvýživy a potraviny z vodních zdrojů
Polzová, Tereza ; Kuna, Zbyněk (vedoucí práce) ; Petr, Petr (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou podvýživy v zasažených regionech světa, mořským rybolovem a akvakulturou. V úvodní části je definován potravinový problém světa a potenciální přínos mořských zdrojů pro zajištění přísunu důležitých bílkovin pro lidský organismus. Je popsána populační exploze, která ovlivnila budoucí vývoj a aktuální situaci nedostatku potravin v zasažených regionech světa. Druhá část diplomové práce se věnuje rybolovu a akvakultuře. Je zde vyzdvižen přínos světového rybolovu a akvakultury nejen z již zmiňovaného hlediska výživových hodnot pro člověka, ale i z hlediska tvorby pracovních míst. Dále je v této části nastíněna důležitost pevně stanovených mezinárodních právních opatření a regulací. V návaznosti na předchozí téma jsou uvedeny problémy trvalé udržitelnosti rybolovu a degradace světových mořských ekosystémů vzhledem k nevhodným rybářským praktikám. Závěr diplomové práce poskytuje shrnutí zjištěných informací včetně možných způsobů řešení těchto závažných globálních problémů.
Geocaching v cestovním ruchu
Polzová, Tereza ; Vaško, Martin (vedoucí práce) ; Valentová, Jana (oponent)
Bakalářská práce se snaží ověřit hypotézu, zda Geocaching má vliv na cestovní ruch. Úvod teoretické části se zabývá historii a vývojem Globálních navigačních systémů, bez kterých by Geocaching nemohl vzniknout. Dále pak je práce zaměřena na využití navigačních systémů ve vybraných oblastech cestovního ruchu. Druhá část teoretické části se věnuje již zmíněné aktivitě Geocaching nejen ve světě, ale i v České republice. Praktická část obsahuje analýzu skutečného vlivu a možný budoucí potenciál dané aktivity v cestovním ruchu. Analýza je podložena dotazníkovým šetřením a získanými názory vybraných organizací cestovního ruchu.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.