National Repository of Grey Literature 102 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Mountain hotel with wellness centre
Bartošová, Pavlína ; Pobořil, Lukáš (referee) ; Petříček, Tomáš (advisor)
The diploma thesis contain complete solution for Mountain hotel with wellness center including project documentation. The building is situated near area of Beskydy Mountains. Building plot is located in village Kunčice pod Ondřejníkem. The hotel consists of three parts: Wellness center, restaurant facilities, accommodation with recreational areas. The building has 4 floors and is non-celluar. The roof in the first floor is solved by vegetation roof, followed up with metal sloping roof . Construction structure is made of Porotherm ceramic blocks.
Corporate headquarters Dlabaja a.s.
Dlabaja, Adam ; Pobořil, Lukáš (referee) ; Petříček, Tomáš (advisor)
The project documentation, processed in the framework of the diploma thesis, solves the new building of the administrative building of the building company in the village Lukov u Moravských Budějovic. The building is made of traditional brick technology therm tl. 50 cm, without insulation, ceilings are reinforced concrete, flat roof, vegetation. Vegetation is also part of the facade of the building, which at the same time serves as a root cleaner. The philosophy of the whole design is to create a high-quality working environment for building company employees, a pleasant environment for customers and to best solve the environmental footprint of the building. The building is designed as a modern office building, with space for leisure activities of staff and their visits, taking into account the responsible approach to the development industrial site and the surrounding nature. The building efficiently manages potable, rain and wastewater, the envelope of the building, and the individual structures are designed to make the entire building as energy-consuming as possible, and do not pump irreparably by nature its natural resources in a larger quantity than necessary.
The Swimming cetrum Brno Zidenice
Pleva, František ; ing.arch. Lukáš Ležatka, Ph.D (referee) ; Pavlovský, Tomáš (advisor) ; Petříček, Tomáš (advisor)
The main theme of this project is a concept of the Swimming centrer in Brno—Židenice. The plot in question is extremely complex. It is located on the edge of a hillside near the Health center at Viniční, which naturally dominates the area by the shape and size of its structure. The underlying idea was to use orthogonal shapes to create a building, that would not compete with the Health center but would add up to its surroundings instead. Every single part of the project was designed to delicately fit into given terrain and surroundings. Most of the functions of the building are set on the 1st floor (e.g. locker rooms, two bars, water world and wellness). The 1st underground floor features technical services rooms. On the 2nd floor, there is only a swimming pool and a terrace with whirlpools on one part of the roof. The roof top offers an excellent view on the city of Brno. South and west facades of the pool hall are made completely out of glass. It is covered by vertical curved aluminum lamellar system. That is because of the thermal technical requirements of the building, however, it is also a dynamic piece of the facade that adds up to aesthetic finish of the building. The construction is based on a combined system of monolithic reinforced concrete columns and walls and glue laminated timber beams and frames. The roofs are compact and green. In the part above the locker rooms is intense green roof planted intensively green fully-grown greenery.
Detached house with a surgery
Tejzr, Martin ; Novotný, Miloslav (referee) ; Petříček, Tomáš (advisor)
This bachelor thesis processes the design documentation of a newly-built detached house with a doctor’s surgery, which is situated on the outskirts of a village Přečkovice located in the Zlin region. The floor plan of the structure has the L-shape and is partly below ground level. It is divided into two parts. The first part serves as an office (a surgery), the second one is a living area. The living area has two above-ground floors. The structure is based on strip foundations. The vertical load-bearing structures are composed of the Porotherm system and in contact with the soil there are concrete blocks for permanent formwork of Livetherm. The horizontal load-bearing structures constitute the cast-in-place reinforced concrete floors.
Detached house with a cafe in Havlíčkův Brod
Uhlířová, Jana ; Novotný, Miloslav (referee) ; Petříček, Tomáš (advisor)
The subject of this these the proces of building technical od desingn documentation for the realization of a newly-built detached house with a cafe in Havlíčkův Brod. The building is slightly sloping terrain and is with partial basement. Living area have got two above- ground floor and basement. Whole part is roofing gable roof with roof slope 30° with concrete tiles. In the second part is single-storey building a cafe is roofing flat green roof with slope 3°.The garage is separate with flat green roof. Vertical loadbearing structures above ground are made of Porotherm system, external walls of the basement are made of prefabricated concrete shuttering blocks. Horizontal structures are designed as a monolithic reinforced concrete slab. Part of the external wall finish are made of silicone plaster and part of it consists of ventilated facade with wood cladding.
Renovation and extension of detached house
Sitta, Marek ; Novotný, Miloslav (referee) ; Petříček, Tomáš (advisor)
The bachelor thesis elaborates project documentation for construction of a family house in Nemile, located in the Olomouc Region. This is a construction and extension of an existing family house. The house has two residential floors with a partial basement. There is one apartment unit in it. Construction of a family house is carried out in the form of restoration of plaster, flooring, facade systems, replacement of windows, doors, technical background of the building and other systems. The existing ground plan of the basement and the first floor will be preserved in its entirety by an additional building, the second floor will be altered in its entirety. The shape of the ground plan of the building will be altered in the form of an extension of the residential zone (dining room and living room kitchen), then an extension of the shed for two vehicles will be built. Vertical support structures are made of Porotherm 30 Profi ceramic brick technology with EPS GreyWall contact system. Base structures of monolithic concrete. Horizontal constructions are made from the Porotherm MIAKO system. A roof made up of a flat roof at the extension of a residential area and a shelter for vehicles and above the existing parts of the house is used a new built-in roof panel system made of structural wood. The design emphasized increased comfort in use and the overall modern concept of a family house building. A preferred family home is a heating system with an air / water heat pump with underfloor heating. The designed house of a family house meets the standards of modern living and tries to solve the issue of quality housing both in terms of economic and ecological energy management and the sustainability of the standard of living and the life of the building without the necessity of adaptation. The design emphasized increased comfort in use and the overall modern concept of a family house building. The modern visual arrangement is achieved by the shape of the building in combination
Gmont Cable s.r.o., cable manufacturing plant
Skládaná, Jana ; Vostrejž, Dušan (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor) ; Petříček, Tomáš (advisor)
The aim of this thesis is to prepare a project documentation containing necessary documents for obtaining a building permit, construction documentation, and design of architectonical detail. The detail itself is inspired by the function of the building, which introduces additional value into the project. Background architectonical study for this project was prepared as a part of atelier course during one of the previous semesters. The thesis focuses on the design of manufacturing plant for Gmont Cable s.r.o. working in electric cables and conductors industry. The plant should be situated on one of Brno's brownfields on Těžební street. The design includes the building itself as well as surrounding situation.
Detached house Slunečná
Pouzar, Martin ; Novotný, Miloslav (referee) ; Petříček, Tomáš (advisor)
The bachelor thesis deals with design and elaboration of project documentation for a family house, which is located in the cadastral area of Dobrá Voda u Českých Budějovic. The building is a two-storey building with a basement and a garage for two vehicles, which is part of the 1st floor. The building is designed for housing of four to fivemember families. The construction system of vertical supporting structures is made of brick masonry, complemented by reinforced concrete ceilings. Windows and doors in the building are wooden. The peripheral wall in the second floor is made as ventilated facade with combined grate an ETICS thermal insulation system and facade wood. In the basement of the building is located infrasauna and the necessary background. The roof of the building is a pair of flat vegetation roofs. The bachelor thesis is elaborated in the form of project documentation for the execution of the construction.
The Renovation of the former District Court in Zlín
Křenková, Anna ; Erben, Adam (referee) ; Pavlovský, Tomáš (advisor) ; Petříček, Tomáš (advisor)
The aim of the bachelor thesis was to produce project documentation for building permission and part of the detail building documentation. The project was based on an architectural study made during the course AG34 Architectural Design Studio in 2015. The topic of the study was reconstruction and finding a new function for a building of the former seat of the district court of Zlín. The building is situated in an attractive location in the centre of Zlín, at the edge of park Sad svobody, near the Zlín palace and on the walking path between the main city square and the main bus station. The former court building is currently the city’s property and is in a decrepit state, conserved without any function. During it’s life, it has undergone several structural adjustments and has got several extensions. It is not protected by law for it’s historical significance, however, there are baroque vaults on the ground floor from the time the building served as a brewery, characteristic facade with lesenes and divided windows. The new main function of the building is connected to its original purpose, there is designed a new restaurant with a minibrewery, beer spa, short term accommodation of two categories – hotel garni and hostel, and a small shop with spa cosmetics. The aim of the new function was to make use of the building location lucratively considering the resources needed for reconstruction, to emphasise its interesting historical points and bring new life in the vicinity of the building. The newly designed extensions and adjustment of the former ones are meant to functionally and aesthetically complement the current building in an appropriate way.
Office building with storage area
Vít, Marek ; Pobořil, Lukáš (referee) ; Petříček, Tomáš (advisor)
The theme of the bachelor thesis is a new building of an administrative building with a storage hall, which will primarily serve for storage in the village of Troubsko. This work is aimed at elaborating project documentation for construction work. The building is non-basement with three above-ground floors. The construction is designed from the Porotherm system with prefabricated ceilings made of prestressed Spiroll panels. The storage hall will be made of a steel skeleton, single-skinned with sandwich panels. The roof is on the top of 2.NP flat single-layer with top layer on parts of concrete pavement on rectifiable targets and vegetation parts. Above the 3rd floor there is a flat single-layer roof with a top vegetation layer and above the storage hall there will be a flat roof with a classical layout of layers with a top layer of PVC foil. The object is functionally divided into 2 parts. The administrative part is primarily used as a base for employees of the production hall in the 1st floor, in the 2nd floor and 3rd floor there are offices. The storage hall will then serve mainly for storage purposes and dispatch preparation.

National Repository of Grey Literature : 102 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.