Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv ročního období na využívání odpočívárny v podmínkách aktivního ustájení koní
MARTINCOVÁ, Veronika
Kvalita a doba odpočinku je společně s krmením a pohybem nejdůležitější faktor ovlivňující psychické i fyzické zdraví koní. Tato diplomová práce se zabývala vlivem ročního období a věku na využívání odpočívárny v podmínkách aktivního ustájení koní. V první části této diplomové práce byl zpracován literární přehled zaměřen na zásady a typy technologie chovu koní a na etologické klidové aktivity. Podrobněji bylo zpracováno téma aktivní ustájení. Pozorování proběhlo v aktivní stáji v Mažicích. Celkem bylo sledováno 22 koní ve věku od 2 do 27 let v patnácti 24hodinových intervalech s využitím záznamů z kamer. Hodnocen byl vliv ročního období (léto, podzim a zima) a věku (mladí, střední a staří koně) na klidové aktivity v odpočívárnách. Byl potvrzen rozdíl v průměrné délce jedné návštěvy ve sledovaných ročních obdobích. Na podzim byla v průměru nejdelší, a to 35 min v porovnání s 30 min v zimě a v létě. V případě ležení se průkazně lišila průměrná doba jedné návštěvy - v zimě 30 min a létě 41 min. Nejméně odpočívárny využívali mladí koně na podzim, a to 179 min/24 hod. Při porovnání využívání odpočíváren v průběhu roku vyplynulo výraznější využívání odpočívárny číslo 2 (354 min/24 hod v zimě) v porovnání s odpočívárnou 1 (161 min/24 hod v létě). Při hodnocení dne a noci byly zaznamenány nejnižší průměrné hodnoty času stráveného v odpočívárnách ve dne na podzim a v létě, (130 min/den a 162 min/den). Průměrně nejdelší čas trávili koně v odpočívárnách v létě v noci 218 min/noc a ve dne v zimě 237 min/den. Výsledky ukazují, že je důležité věnovat pozornost projektování stájí, nejen z hlediska velikosti, ale také orientace. Vzhledem k času, který v nich koně tráví, jsou důležitým faktorem ovlivňujícím jejich kvalitu života.
Základní aspekty výživy sportovních koní
MARTINCOVÁ, Veronika
Bakalářská práce Základní aspekty výživy sportovních koní se zabývá výživou a krmením dostihových koní. V práci je stručně popsána trávicí soustava koní. Charakteristika základních živin a nejběžnějších krmiv využívaných ve výživě sportovních koní. Dále popisuje zásady techniky krmení a používaná krmiva pro dostihové koně v období dostihové sezóny v závislosti na energetické potřebě organismu. Onemocnění způsobené nesprávnou výživou a stále častější doping u koní. Předpokladem pro zdravý růst, správný vývoj a výkon jedince je správná výživa.
Austria's viticultural areas and their specifics
MARTINCOVÁ, Veronika
Tato bakalářská práce se zabývá vinařskými oblastmi v Rakousku a jejími specifiky. První část je zaměřena na obecné informace o vinařství v Rakousku, jejich historii, klimatickými podmínkami etc. Hlavní část je věnována přesnějšímu popisu jednotlivých vinařských oblastí jak historicky tak i geograficky. V každé kapitole se zmiňuji o nejfrekventovanějších odrůdách révy vinné. Poslední část nastiňuje určité rozdíly v českém a rakouském vinařství.

Viz též: podobná jména autorů
5 Martincová, Veronika
1 Martincová, Věra
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.