Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Náklady a výnosy procesu privatizace v období transformace ekonomiky v ČSFR (ČR) od roku 1990
Lochmanová, Kristýna ; Ševčík, Miroslav (vedoucí práce) ; Zeman, Karel (oponent)
Privatizace jako hlavní atribut transformačního procesu přinesl výnosy i náklady; výnosy v podobě rychlosti, sociální spravedlnosti, omezení zneužití politické moci a konečně odstátnění 60% všech podniků a náklady, které privatizaci přisuzují její kritikové, jako "vytunelování českého státu". Cílem diplomové práce je porovnat výnosy a náklady privatizace a odpovědět si na otázku, zda-li můžeme proces československé, resp. české privatizace v 90. letech považovat za úspěšný, případně zda-li by jiná varianta odstátnění nebyla úspěšnější. Hlavními determinanty tohoto procesu byly nejen výchozí podmínky, ale i tehdejší právní prostředí a nabízené možnosti privatizace. Základní metodou mé diplomové práce je analýza nákladů a výnosů a pro jejich objektivnější zhodnocení využiji komparaci výsledků jiných transformujících se zemí. Konkrétně se zaměřím na Polsko a Maďarsko, jejichž výchozí podmínky považuji za nejvíce porovnatelné s našimi.
Monetární a fiskální politika USA od Velké hospodářské krize po současnost
Lochmanová, Kristýna ; Babin, Jan (vedoucí práce) ; Čermáková, Klára (oponent)
Ve své bakalářské práci bych se chtěla zaměřit na monetární a fiskální politiku USA od dob Velké hospodářské krize po současnost. Má práce se bude zaměřovat zejména na tři hlavní témata. V první části se pokusím shrnout příčiny a důsledky Velké hospodářské krize, další část věnuji 50. a 60. letem 20. století, ve kterých převládalo keynesiánství a na závěr se pokusím zjistit, jestli existují nějaké společné prvky finanční krize ve 30. letech a té současné. Jelikož se chci pokusit o zjištění příčin Velké deprese, ze které pak budu vycházet, věnuji na začátek mé práce pár slov charakteristice zlaté éry 20. let 20. století.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.