Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vliv vlhkosti lehkého kameniva na vlastnosti betonu
Pešek, Lukáš ; Lišovský, Martin (oponent) ; Kocáb, Dalibor (vedoucí práce)
Práce se zabývá sledováním vlivu vlhkosti lehkého kameniva na vlastnosti ztvrdlého betonu. V rámci experimentu byla odzkoušena zkušební tělesa ze dvou různých lehkých betonů, a dvou různých vstupních vlhkostních stavů lehkého kameniva. Zkoušky byly provedeny za účelem stanovení základních charakteristik lehkého betonu po 7, 28 a 90 dnech zrání. Na zkušebních tělesech tvaru krychle se prováděly zkoušky pevnosti v tlaku, pevnosti v příčném tahu a hloubky průsaku tlakovou vodou. Na zkušebních tělesech tvaru hranolu se prováděly zkoušky dynamického modulu pružnosti a pevnosti v tahu ohybem. Výsledky zkoušek jsou zpracovány a vyhodnoceny do tabelární a grafické podoby pro stanovení statistických údajů a zformulování závěru.
Vývoj historizujicí univerzální malty se směsným pojivem
Lišovský, Martin ; Wagner,, Štěpán (oponent) ; Fridrichová, Marcela (vedoucí práce)
Diplomová práce se zabývá přípravou a vlastnostmi historických malt, rozvíjí a optimalizuje v předchozích etapách navržené receptury historizujicí univerzální malty se směsným pojivem. Pojivový systém je postaven na bázi vápenného hydrátu a metakaolinu a je modifikován stavební rychletuhnoucí sádrou. Práce sleduje technologické vlastnosti receptur historizujících malt, které se snaží přiblížit současné stavební praxi. Zároveň je sledován vliv modifikace sádrou na fázové složení pojivového systému a případnou tvorbu AFt fází
Vývoj a vlastnosti historické zdící malty
Lišovský, Martin ; Kulísek, Karel (oponent) ; Fridrichová, Marcela (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá vývojem a vlastnostmi historické malty, zejména pak vápenným maltám a jejich modifikaci pomocí pucolánů. U receptur navržených v experimentální části je pro modifikaci použit metakaolin. Technologické a aplikační vlastnosti malt vyrobených z těchto receptur jsou pak srovnávány s komerční maltou SCHWENK TM 5, která je modifikována suevitským trasem.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.