Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Faktory ovlpyvňujúce kvalitu kuracieho mäsa
Krajčiová, Paula
Bakalárska práca je spracovaná na tému, "Faktory ovplyvňujúce kvalitu kuracieho mäsa". Zozačiatku sa venuje histórii a súčasnosti vykrmovania kureniec v Slovenskej republike a tiež spotrebou kuracieho mäsa na území Slovenska v priebehu posledných rokov. Ďalej opisuje jednotlivé technológia výkmu broilerov na Slovensku i vo svete. Ďalším bodom je jatočná hodnota kuracieho mäsa a jeho chemické zloženie. Posledná časť sa zaoberá vplyvom technológie výkrmu, krmiva a spôsobu úpravy na senzorické vlastnosti mäsa broilerov.
Vliv zkrmování barevných pšenic na krevní parametry u laboratorního potkana
Krajčiová, Paula
Diplomová práce se zabývá vlivem přídavku pigmentované pšenice Konini, Skorpion a UC 66049 na krevní parametry u laboratorních potkanů kmene Wistar albino. Pokus byl zrealizován na 20 samcích potkana, kteří byli rozděleni do 4 skupin. Každá skupina byla krmena granulemi z jiné pigmentované pšenice. Čtvrtá kontrolní skupina byla krmena granulemi z běžné pšenice Vánek. Během pokusu byly potkani každé 3 dny vážení a jejich přírůstky byly zaznamenávány. Rovněž byla zaznamenávána i spo-třeba krmiva. Po 11 týdnech byla potkanům odebrána krev, ze které byla získána krevní plazma. Za použití analyzátoru Ellipse byl analyzován biochemický profil krevní plazmy. Výsledky ukázaly prokazatelný vliv pšenice Skorpion na zvýšení alkalické fosfatázy v krvi oproti modré pšenici UC 66049. Prokázán byl také vliv pšenice UC 66049 na snížení cholesterolu v krvi. Ke zpracování výsledků byla použita ANOVA statistická metoda s využitím Scheffeho testu.
Faktory ovlpyvňujúce kvalitu kuracieho mäsa
Krajčiová, Paula
Bakalárska práca je spracovaná na tému, "Faktory ovplyvňujúce kvalitu kuracieho mäsa". Zozačiatku sa venuje histórii a súčasnosti vykrmovania kureniec v Slovenskej republike a tiež spotrebou kuracieho mäsa na území Slovenska v priebehu posledných rokov. Ďalej opisuje jednotlivé technológia výkmu broilerov na Slovensku i vo svete. Ďalším bodom je jatočná hodnota kuracieho mäsa a jeho chemické zloženie. Posledná časť sa zaoberá vplyvom technológie výkrmu, krmiva a spôsobu úpravy na senzorické vlastnosti mäsa broilerov.

Viz též: podobná jména autorů
4 Krajčiová, Petra
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.