Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Rostlinné oleje - jejich výroba, význam a zdravotní přínosy
Kopečková, Jana
Bakalářská práce Rostlinné oleje – jejich výroba, význam a zdravotní přínosy byla vypracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy univerzity v Brně v akademickém roce 2018/2019. V literárním přehledu je definována základní chemická struktura lipidů a reakce, ke kterým u lipidů nejčastěji dochází. Plodiny, z nichž se olej nejčastěji získává, a to v rámci České republiky i v celosvětovém měřítku, patří řepka, sója, slunečnice, bavlník, podzemnice olejná, palma olejná a palma kokosová. U každé uvedené olejniny je zmíněno její chemické složení a vliv na zdraví konzumenta. Dále jsou v práci uvedeny legislativní požadavky, vztahující se na danou problematiku, a technologie výroby oleje. V praktické části bylo analyzováno 12 druhů olejů, u kterých byly stanoveny jedny ze základních parametrů – peroxidové číslo, číslo kyselosti, číslo zmýdelnění a jodové číslo. Pro analýzy byly použity postupy dle platných ČSN norem. Výsledky byly zpracovány do tabulek a grafů.

Viz též: podobná jména autorů
2 Kopečková, Jitka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.