Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 10 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Ochrana osobních údajů v kontextu datového skladu
Tůma, David ; Svatoš, Oleg (vedoucí práce) ; Kosíková, Jana (oponent)
Diplomová práce se zabývá problematikou ochrany osobních údajů v České republice s vazbou na legislativu Evropské unie. Hlavním předmětem práce je podrobný rozbor aktuálních právních norem a identifikace požadavků vyplývající z přijatých změn. Nalezené změny jsou prakticky posuzovány z perspektivy datového skladu a pro každou z nich je představeno i praktické řešení.
Soustava hodnocení tepelného stavu prostředí a analýza jejich nejistot měření
Košíková, Jana ; Němeček, Pavel (oponent) ; Kureková, Eva (oponent) ; Vdoleček, František (vedoucí práce)
Disertační práce se zabývá hodnocením tepelného stavu vnitřního prostředí, v kterém se nacházejí lidé. Tepelné pohodě se v dnešní době věnuje velká pozornost. Jestliže se člověk v daném prostředí necítí dobře, pak dělá chyby a tím vznikají např. pro zaměstnavatele ztráty. Tepelnou pohodu tvoří mnoho parametrů, které je nutné sledovat a řídit. Mezi tyto parametry patří nejen teplota vzduchu, ale také další parametry jako jsou střední radiační teplota, operativní teplota, vlhkost a rychlost vzduchu a také průvan. Všechny tyto parametry je nutné měřit. V normě ČSN EN ISO 7726 je uvedeno, jak a čím se tyto parametry měří. Dále jsou v této normě uvedeny požadavky na měřicí zařízení. Existuje mnoho profesionálních měřicích zařízení, bohužel tyto přístroje jsou velmi drahé. V rámci projektu GAČR 101/09/H050 – Výzkum energeticky úsporných zařízení pro dosaženi kvality vnitřního prostředí jsou proto na naší fakultě vyvíjeny snímače pro hodnocení tepelné pohody, které by vykazovaly srovnatelnou přesnost měření jako profesionální, ale byly o řády korun levnější. U vyvíjených snímačů tepelné pohody prostředí je důležité, stejně jako u jakékoliv jiné měřicí techniky, znát jejich skutečné parametry a také je třeba ověřit, zda mají požadovanou přesnost. Aby bylo možné snímače objektivně testovat, byly vyvinuty dvě komory – testovací a kalibrační komora. Vyvíjené snímače byly testovány jak ve volném prostoru laboratoře, tak také v testovací komoře. Z výsledků měření pak byly spočítány nejistoty měření. Tato práce se zabývá hodnocením tepelné pohody, měřením parametrů tepelného prostředí, vyhodnocováním výsledků měření a určováním nejistot měření daných snímačů. Na základě těchto výsledků jsou v práci doporučeny vhodné snímače pro měření jednotlivých parametrů prostředí.
Základní myšlenky metody Six sigma
Košíková, Jana ; Šácha, Jakub (oponent) ; Bednář, Josef (vedoucí práce)
V diplomové práci jsme se zabývali metodou Six Sigma, zejména pak analýzou vad forem na výrobu pneumatik firmy Barum Continental. V první, teoretické části, jsem definovala metodu Six Sigma, její metody zlepšování, její aplikaci do praxe, dále pak jsem se věnovala nástrojům metody Six Sigma, mezi které patří např. regulační diagramy, regresní analýza, Paretova analýza. V druhé, praktické části, jsem zanalyzovala výrobní proces. Představila jsem firmu Barum Continental spol. s.r.o., která nám poskytla data. Pro jejich zpracování jsem využila nástroje metody Six Sigma a také histogram.
Vliv velikosti vzorkovací periody na návrh diskrétního regulačního obvodu
Balabán, Zbyněk ; Košíková, Jana (oponent) ; Davidová, Olga (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá diskrétním regulačním obvodem, u kterého se používá číslicový regulátor, jež má další parametr, a to vzorkovací periodu T. Její velikost má velký vliv na průběh regulace. Pro vybrané regulované soustavy jsou navrženy číslicové regulátory pro různé velikosti vzorkovací periody.
Možnosti automatizace měření
Ilichman, Ondřej ; Košíková, Jana (oponent) ; Vdoleček, František (vedoucí práce)
Práce je zaměřena na možnosti automatizace měření, a to jak s využitím přístrojového, tak i programového vybavení. Snahy o objektivizaci procesů a vyloučení vlivu člověka na výsledek se stále častěji projevují také v oborech technických měření. V této práci jsou zmíněny způsoby měření, upravování, přenášení a následné analyzování měřené veličiny. Jelikož v dnešní době je možné automatizovat téměř všechny typy měření, je uvedeno, za jakých okolností je vhodné použití automatizovaného měření. Závěrečná část je věnována návrhu řešení přístrojového a programového vybavení pro měření teploty v serverové místnosti. Jsou navrženy 3 varianty řešení a na základě jejich rozboru je vybrána optimální varianta.
Nejistoty měření a statistické modely
Šalda, Zbyněk ; Košíková, Jana (oponent) ; Vdoleček, František (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nejistoty měření, hlavně potom na rozdělení pravděpodobnosti u jednotlivých typů měření pro výpočet dílčí nejistoty typu B.
Nejistoty měření a statistické modely
Šalda, Zbyněk ; Košíková, Jana (oponent) ; Vdoleček, František (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na nejistoty měření, hlavně potom na rozdělení pravděpodobnosti u jednotlivých typů měření pro výpočet dílčí nejistoty typu B.
Parametry pracovního prostředí a jejich měření
Havlíček, Vojtěch ; Lacko, Branislav (oponent) ; Košíková, Jana (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá parametry pracovního prostředí a jejich měřením. Pracovnímu prostředí se v dnešní době věnuje velká pozornost, protože výrazně ovlivňuje pohodu a výkony člověka. Jeho vhodnou optimalizací lze současně docílit výrazných ekonomických úspor a zvýšení komfortu pracujících osob.
Měření v automatickém řízení
Kahánek, Tomáš ; Košíková, Jana (oponent) ; Vdoleček, František (vedoucí práce)
Bakalářská práce má seznámit čtenáře se základy regulačních obvodů, struktury zpětné vazby a měřící techniky. Jsou zde popsány základní i rozšířené chyby měří a systémové vlivy, včetně nastínění metod pro snížení těchto negativních účinků, které ve svém důsledku nejvíce ovlivňují výslednou přesnost regulace.
Problematika fastfoodů ve spojitosti se stravovacími návyky u studentů gymnázií
KOŠÍKOVÁ, Jana
Tato diplomová práce se zabývá problematikou fastfoodů ve spojitosti se stravovacími návyky studentů gymnázií. V teoretické části diplomové práce jsou shrnuty informace o faktorech ovlivňujících výživové návyky, zdravé výživě, specifikách výživy mladistvých a pitném režimu. Dále je zde nastíněna problematika fastfoodů, kvality fastfood pokrmů a nutričních hodnot fastfood pokrmů ve dvou největších fastfood řetězcích v České republice. V praktické části jsou prostřednictvím tabulek a grafů zobrazeny a zhodnoceny výsledky šetření. Pro výzkum byla zvolena kvantitativní metoda.

Viz též: podobná jména autorů
1 KOSÍKOVÁ, Jarmila
4 KOŠÍKOVÁ, Jana
1 Kosíková, J.
4 Kosíková, Jana
5 Kosíková, Jitka
4 Kosíková, Jiřina
5 Košíková, Jitka
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.