Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Alergická senzitizace a potravinová alergie ( orální alergický syndrom)
Kmoníčková, Michaela ; Krčmová, Irena (vedoucí práce) ; Andrýs, Ctirad (oponent)
Kmoníčková M.: Alergická sensitizace a potravinnová alergie (orální alergický syndrom). Univerzita Karlova v Praze, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové, Katedra biologických a lékařských věd, Hradec Králové, 2012, 56 s. Potravinová alergie je jedním z nejrozšířenějších alergických onemocnění. V dospělé populaci je její nejčastější formou orální alergický syndrom, který vzniká na základě zkřížené reaktivity mezi pylovými alergeny a potravinovými alergeny rostlinného původu. Nyní označován jako pylově-potravinový syndrom. V rámci této diplomové práce bylo laboratorně vyšetřeno 40 pacientů na pozitivitu sIgE metodou ISAC. Výsledky měření byly hodnoceny ve vztahu k uváděným klinickým projevům s cílem stanovit vztah mezi pozitivitou sIgE a pravděpodobností výskytu klinických projevů. Nejčetnější byl výskyt klinických projevů po jablku u pacientů s pylovou alergií Bet v 1 a Aln g 1. Tento vztah mezi pozitivitou sIgE a pozitivními klinickými projevy je velice těsný a z pohledu diagnostiky přínosný. Ve vztahu mezi klinickými projevy po lískovém ořechu a pozitivitou sIgE je pravděpodobnost náhody již okolo 7% a v případě klinických projevů po broskvi je to více než 50%. V případě testování broskve jsme se setkali s množstvím falešně pozitivních výsledků, které vznikají na základě zkřížené reaktivity....

Viz též: podobná jména autorů
3 Kmoníčková, Martina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.