Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Porovnání jakostních parametrů Špekáčku v závislosti na receptuře
Jeřábková, Dita
Diplomová práce je zaměřena na masné výrobky, konkrétně na Špekáček. Teoretická část pojednává o rozdělení masných výrobků, požadavky na jejich kvalitu a jsou popsány konkrétní suroviny používané v masném průmyslu. V práci jsou popsány i jednotlivé fáze jejich výroby. Následuje část s konkrétní charakteristikou Špekáčku, přes historii, recepturu a výrobní proces. Byly popsány požadavky na Špekáček jako Zaručenou tradiční specialitu i podle české legislativy. V praktické části jsou vyhodnoceny rozdíly jakostních parametrů Špekáčku se sníženým obsahem soli v porovnání s normální recepturou. Porovnání proběhlo pomocí chemické a senzorické analýzy, které byly doplněny o instrumentální měření barvy.
Sortiment a hodnocení jakosti masných výrobků
Jeřábková, Dita
Bakalářská práce Sortiment a hodnocení jakosti masných výrobků je zaměřena především historii a současnost zpracování masa a masných výrobků, jejich dělení na jednotlivé druhy. Dále se zabývá rozdělením masných výrobků podle technologie výroby, jejich tradičním členěním a členěním dle legislativy. V další části se práce zabývá analytickými stanoveními, tj. obsahem jednotlivých složek masných výrobků. Dále se v práci hovoří o vadách masných výrobků a o hygieně jejich výroby a o systému kontroly kritických bodů jakosti HACCP. V práci jsou také popsány dozorové orgány zabývající se kontrolou nezávadnosti výroby a prodeje masa a masných výrobků. V poslední části se práce zmiňuje o možnostech inovace v dané oblasti.

Viz též: podobná jména autorů
1 Jeřábková, Daniela
2 Jeřábková, Darina
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.