Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Vývoj slovní zásoby v oboru gastronomie a její mediální obraz od roku 1989
Hubka, Tomáš ; Svobodová, Ivana (vedoucí práce) ; Podzimek, Jan (oponent)
Bakalářská práce podává přehled neologismů v českém jazyku v rozdělena do několika částí. První část se teoreticky zabývá neologismy, popisuje změny jazyka roce 1989 a způsob, jakým jsou v našem jazyce přejímána cizí slova, včetně jejich pravopisných podob. Také se věnuje historickému společensko politickému kontextu. Další část se věnuje mediální analýze časopisu Vlasta a zkoumá, s něm byla mediálně pokrývána gastronomická témata od roku 1989. Časopis V důvodu jeho dlouhodobého vydávání. První číslo tohoto týdeníku vyšlo již v 1947. Práce dále informuje o magazínech, které se věnují gastronomii a začaly vycházet po revoluci. Pro doplnění jsou přiloženy dva rozhovory. Janou Bilíkovou se věnuje vztahu mezi médii a kuchaři a pojednává o vlivu sociálních sítí na tuto profesi. Druhý rozhovor se Šárkou Hamanovou popisuje způsob psaní pro lifestylové magazíny a debatuje pomezí tohoto žurnalistického žánru s dní část je věnována konkrétním neologismům, které se českém jazyce objevily po roce 1989. Hesla obsahují gramatické informace, původ (pokud je nezbytný), význam a konkrétní případ užití v kontextu společně se zdrojem.
Návrh a hodnocení způsobilosti procesu ve firmě
Červinka, Petr ; Hubka, Tomáš (oponent) ; Škapa, Stanislav (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá analýzou vybraného technologického procesu v podniku s cílem vyhodnocení způsobilost tohoto procesu a jeho ekonomického zhodnocení. V teoretické části práce jsou popsány teoretické poznatky z oblasti procesního řízení, statistického řízení kvality a z oblasti nákladů na jakost. V praktické části práce jsou tyto poznatky aplikovány na konkrétní technologický proces se záměrem zlepšení jeho výstupných parametrů, což vyjádřeno indexem způsobilosti procesu a náklady na jakost.

Viz též: podobná jména autorů
1 Hubka, T.
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.