Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Surogační mateřství
Hlaváčová, Markéta ; Hendrychová, Michaela (vedoucí práce) ; Šustek, Petr (oponent)
Cílem této práce je analýza postojů, názorů a současné legislativy týkající se surogačního mateřství. Tato práce má být doporučením ideální právní úpravy surogačního mateřství pro Českou republiku. Zvolený problém je řešen metodou komparace se zahraniční legislativou a připomenutím laických i odborných názorů na danou problematiku. Důvody pro právní zakotvení surogačního mateřství v České republice jsou zejména nejlepší zájem dítěte, ochrana práv surogační matky a zamýšlených rodičů a mnoho dalších. Legislativní zakotvení surogace by znamenalo novelizaci mnoha právních předpisů, jejichž základní změny tato práce navrhuje. Klíčová slova Náhradní mateřství, surogační mateřství, surogace, právní úprava náhradního mateřství, určování a popírání mateřství, biologická matka, sociální matka, genetická matka, právní matka, zájem dítěte, osvojení, právo na rodinu a rodinný život Název práce Surogační mateřství
Zdravá strava ve vnímání českého spotřebitele
Hlaváčová, Markéta ; Karlíček, Miroslav (vedoucí práce) ; Říha, David (oponent)
Cílem práce bylo zjistit a popsat asociace, které spotřebitelé spojují se zdravou stravou. Především zjistit to, co si pod pojmem zdravá strava představují a jaké další motivy spotřebitele v souvislosti se zdravou stravou napadají. K zjištění těchto asociací bylo využito hloubkových rozhovorů ZMET. V práci jsou prezentovány výstupy výzkumu a dále informace týkající se širšího kontextu trhu se stravováním, zejména pak specifik marketingu zdravé stravy. Poznatky je možno využít při plánování marketingového mixu potravinářských firem. V rámci výzkumu bylo zjištěno, že zdravé stravování pro spotřebitele nepředstavuje konzumaci určitého specifického druhu potravin, ale jde o přístup ke stravování. Přístup ke stravování, který zohledňuje to, jaká strava a jaké chování je pro člověka z hlediska zdraví vhodné. Zdravou stravu pro respondenty představovala zejména domácí jídla z kvalitních, čerstvých, přírodních surovin. Podle vyjádření respondentů, je zdravá strava stravou, která odpovídá řadě principů. Zejména jde o princip pestrosti a vyváženosti.
Analýza práce ve strojírenském podniku
Hlaváčová, Markéta ; Dvořáková, Zuzana (vedoucí práce) ; Kleibl, Jiří (oponent)
Práce se věnuje dvěma přístupům jak vytvořit informační základnu pro personální řízení, reprezentovanou zejména popisem pracovních pozic. Za metodickou část to je analýza práce, jejíž provedení a následný výstup je využíván jako základ personálních činností. Proti analýze práce je postaven model inspirovaný postupem při tvorbě popisů pracovních funkcí v praxi strojírenského podniku. Model a analýza práce jsou srovnány, uvedeny jejich silné a slabé stránky v různých ohledech a vyvozeny závěry vzhledem k jejich využitelnosti v praxi.
Efektivnost procesu schvalování léčiv
Hlaváčová, Markéta ; Šíma, Josef (vedoucí práce) ; Ždímal, Martin (oponent)
Diplomová práce se zaměřuje na problematiku efektivnosti schvalování léčiv. Je známo, že proces schvalování léčiv je zdlouhavý a nákladný. Otázkou je, zda právě délka procesu schvalování, a s tím související množství vynaložených prostředků, vede k vyšší bezpečnosti léčiv. První část práce shrnuje historický vývoj regulace schvalování léčiv v České republice a legislativní úpravu schvalování léčiv, dále se ve stručnosti zaměřuje na ekonomickou teorii regulace a teorii byrokracie. Druhá část práce se detailněji zabývá procesem schvalování nových léčiv, preklinické a klinické hodnocení ve vztahu k analýze Sama Peltzmana, dále možnostmi registrace léčiv v České republice, proces schvalování generik a konečně porovnáním procesu schvalování léčiv u rozdílných trhů. Poslední oblastí, kterou se práce zabývá je předepisování off-label léčiv, zejména v pediatrii.
Analýza odvětví biotechnologií v České republice
Hlaváčová, Markéta ; Zajíček, Miroslav (vedoucí práce) ; Chytilová, Helena (oponent)
Práce zhodnocuje situaci biotechnologického průmyslu v České republice. Zabývá se vznikem prvních biotechnologických společností, vyhodnocuje velikost trhu, celkový obrat společností. Porovnává jednotlivé biotechnologické aktivity firem, rozebírá výrobní faktory, shrnuje biotechnologické podsektory a profily jednotlivých firem. Dále definuje způsoby financování v odvětví a závěrem shrnuje silné a slabé stránky odvětví v podobě SWOT analýzy.

Viz též: podobná jména autorů
6 HLAVÁČOVÁ, Martina
6 HLAVÁČOVÁ, Michaela
2 Hlaváčová, M.
2 Hlaváčová, Magda
9 Hlaváčová, Marcela
2 Hlaváčová, Marie
6 Hlaváčová, Martina
6 Hlaváčová, Michaela
2 Hlaváčová, Miroslava
3 Hlaváčová, Monika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.