Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 19 záznamů.  1 - 10další  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Možnosti využití aromatických bylin při výrobě bílých klobás
Havlíková, Michaela ; Skoumalová, Petra (oponent) ; Mikulíková, Renata (vedoucí práce)
Hlavním cílem bakalářské práce je porovnat senzorické vlastnosti bílých klobás s přídavkem různých druhů aromatických bylin v různých koncentracích. Byly vybrány bazalka, tymián a levandule. Dalším cílem bylo posoudit mikrobiální aktivitu zvolených bylin. V teoretické části je popsána česká legislativa, která kontroluje výrobu a složení bílých klobás, charakteristika surovin, které jsou při výrobě bílých klobás používány a také technologický postup výroby. Teoretická část se dále věnuje teorii senzorické analýzy a mikrobiologického stanovení antimikrobiálních vlastností použitých bylin. V experimentální části je popsána příprava vzorků, provedení senzorické analýzy a mikrobiologického testu. Při senzorické analýze hodnotitelé posuzovali různé vlastnosti předložených vzorků, tak že porovnávali pouze různé koncentrace jedné byliny mezi sebou. Nakonec následoval pořadový test pro srovnání jedné koncentrace všech bylin vůči sobě. Pro mikrobiální test byly připraveny vodné a organické extrakty bylin a v nich byly následně změřeny hodnoty absorbancí na mikrotitrační destičce.
Obsah lipidů a mastných kyselin v závislosti na odrůdě ječmene
Havlíková, Michaela ; Pernica,, Marek (oponent) ; Svoboda, Zdeněk (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá zhodnocením vlivu odrůdy ječmene na obsah lipidů a profil mastných kyselin. Byly analyzovány vzorky sladovnického ječmene a z něj vyrobeného sladu sklizně roku 2022, sedmi odrůd doporučených Výzkumným ústavem pivovarským a sladařským, a.s. pro výrobu piva s chráněným zeměpisným označením ,,České pivo“. V teoretické části práce jsou charakterizovány lipidy a mastné kyseliny, je popsán jejich výskyt a význam v zrnu ječmene, změny s nimi spojené v průběhu technologie výroby sladu a piva a jak tyto změny mohou ovlivnit výslednou kvalitu piva. Jsou uvedeny možnosti stanovení lipidů a mastných kyselin, pozornost je věnována stanovení profilu mastných kyselin metodou plynové chromatografie. V experimentální části práce byly vyextrahovány lipidy z obilek ječmene a sladu metodou extrakce na fluidním loži přístrojem fexIKA® dive-in control. Vyextrahované lipidy byly podrobeny transesterifikační reakci a vzniklé methylestery mastných kyselin byly následně analyzovány metodou plynové chromatografie s plamenově ionizační detekcí na kapilární koloně SLB-IL 100. Bylo identifikováno osm mastných kyselin v ječmeni i sladu jako jejich methylestery. Převládající mastnou kyselinou byla kyselina linolová. Byl pozorován úbytek lipidů a změna profilu mastných kyselin způsobená sladováním.
Možnosti využití aromatických bylin při výrobě bílých klobás
Havlíková, Michaela ; Skoumalová, Petra (oponent) ; Mikulíková, Renata (vedoucí práce)
Hlavním cílem bakalářské práce je porovnat senzorické vlastnosti bílých klobás s přídavkem různých druhů aromatických bylin v různých koncentracích. Byly vybrány bazalka, tymián a levandule. Dalším cílem bylo posoudit mikrobiální aktivitu zvolených bylin. V teoretické části je popsána česká legislativa, která kontroluje výrobu a složení bílých klobás, charakteristika surovin, které jsou při výrobě bílých klobás používány a také technologický postup výroby. Teoretická část se dále věnuje teorii senzorické analýzy a mikrobiologického stanovení antimikrobiálních vlastností použitých bylin. V experimentální části je popsána příprava vzorků, provedení senzorické analýzy a mikrobiologického testu. Při senzorické analýze hodnotitelé posuzovali různé vlastnosti předložených vzorků, tak že porovnávali pouze různé koncentrace jedné byliny mezi sebou. Nakonec následoval pořadový test pro srovnání jedné koncentrace všech bylin vůči sobě. Pro mikrobiální test byly připraveny vodné a organické extrakty bylin a v nich byly následně změřeny hodnoty absorbancí na mikrotitrační destičce.
Oborové dokumenty pro výkon správy objektu veřejné zeleně
Havlíková, Michaela
ABSTRAKT/ Abstract Autor práce/ Author: Michaela Havlíková, DiS. Název práce: Oborové dokumenty pro výkon správy objektu veřejné zeleně Title: Subject documents for the management of public greenery Vedoucí práce/ Supervisor: Ing. Lukáš Štefl, Ph.D. V této práci byly popsány oborové dokumenty pro výkon správy objektu veřejné zeleně, nastíněn vývoj metodiky a přístupů k hodnocení dřevinných vegetačních prvků a shrnuty aktuální trendy. Byl vypracován přehled vývoje dané problematiky a metodiky v hodnocení dřevinných vegetačních prvků, dendrologického průzkumu a zpracování dendrologického potenciálu. Součástí práce je dendrologický průzkum modelového území a vyhodnocení jeho dendrologického potenciálu. Modelovým územím pro hodnocení bylo zvoleno Arboretum Dukla v Pardubicích. Z výsledků hodnocení vyplynulo, že se jedná o objekt s vysokým dendrologickým potenciálem, kde aktuálně nehrozí rozpad kompozice. Předpokladem udržení současného stavu je však nutné pravidelná péče. Pro objekt byl vypracován návrh pěstebních doporučení u dřevinných vegetačních prvků. Navržená pěstební opatření byla naceněna dle Katalog popisů a směrných cen stavebních prací, HSV 2017 823-1 Plochy a úprava území, ÚRS Praha. Závěrem byla formulována obecná doporučení a doporučení pro správu objektu.
Hodnota turistických oblastí České republiky
Havránková, Eva ; Havlíková, Michaela (vedoucí práce) ; Lucie, Lucie (oponent)
Diplomová práce se zabývá vnímáním hodnoty turistické destinace a metodami jejího měření pomocí výzkumných metod Q-metodologie a Likertova škála, které jsou v závěru diplomové práce komparovány. Zkoumanými destinacemi jsou turistické oblasti České republiky vymezené Českou centrálou cestovního ruchu CzechTourism. V teoretických východiscích je charakterizována destinace cestovního ruchu a její potenciál pro rozvoj cestovního ruchu. Zároveň je v této části vysvětlen pojem hodnota destinace. V části Metodická východiska jsou charakterizovány výzkumné metody Likertova škála a Q-metodologie, které byly uplatněny v empirickém výzkumu při sběru dat. Druhá část diplomové práce je zaměřena na analýzu a komparaci výsledků dotazníkového šetření. Výsledky diplomové práce mohou být využity centrálami cestovního ruchu nebo organizacemi cestovního ruchu v destinacích.
Hodnota turistické destinace - Dolní Poohří
Stolínová, Kristýna ; Havlíková, Michaela (vedoucí práce) ; Lucie, Lucie (oponent)
Diplomová práce se zabývá hodnocením domácího cestovního ruchu v destinaci Dolní Poohří nacházející se v Ústeckém kraji. Destinace Dolní Poohří byla vymezena v rámci projektu Brána do Čech. Cílem diplomové práce je určit potenciál turistické destinace Dolní Poohří a její atraktivitu pro domácí návštěvníky a turisty. Následně pak posoudit, zda má destinace Dolní Poohří potenciál k rozvoji a popsat vývoj atraktivity této turistické destinace pro domácí návštěvníky. K dosažení cíle práce jsou použity následující metody. Metoda hodnocení potenciálu turistické destinace navržená RNDr. Janem Bínou, metoda ATD, kterou ve svém článku v časopise COT Business uvedl Doc. RNDr. Jiří Vaníček, CSc., a index kvality destinace Q, jenž ve svém výzkumu použily Ing. Ida Vajčnerová, Ph.D. a Ing. Kateřina Ryglová, Ph.D. Primární data potřebná pro provedení výše uvedených analýz jsou získána z dotazníkového šetření, které bylo uskutečněno v letní sezóně 2016, a z veřejné databáze Českého statistického ústavu.
Návrh rozvoje vybraného eventu - případová studie vánočního trhu
Pášová, Lucie ; Havlíková, Michaela (vedoucí práce) ; Lucie, Lucie (oponent)
Tématem diplomové práce je návrh rozvoje Vánočních trhů na Staroměstském náměstí. Úvodní část představuje teoretické zdroje využité pro samotnou práci. Teoretická část je zaměřena na definování základních pojmů ze zkoumané oblasti, jako jsou trhy, proces přípravy účasti na trhu, organizování vánočních trhů event turismus, event management. Praktická část se zaměřuje na důkladnou analýzu Vánočních trhů na Staroměstském náměstí. V analytické části byla použita metoda dotazníkového šetření s návštěvníky Vánočních trhů na Staroměstském náměstí. Na základě provedeného dotazníkového šetření byly navrhnuty možnosti rozvoje vánočních trhů do budoucna.
Vývoj výjezdového cestovního ruchu v České republice
Fisková, Lenka ; Havlíková, Michaela (vedoucí práce) ; Alena, Alena (oponent)
Cestovní ruch patří k významným oblastem světové ekonomiky i hospodářství jednotlivých států a cestování je dnes běžnou součástí životního stylu také v naší společnosti. Cestování se stává fenoménem, do kterého se zapojuje velké množství subjektů a objektů po celém světě. Díky stále více se rozvíjející globalizaci se tento obor dostává do téměř všech částí světa a umožňuje unikátní spojení národů a kultur. V této práci je sledován vývoj výjezdového cestovního ruchu a jsou zhotoveny prognózy dalšího vývoje v některých oblastech. Pomocí dotazníků byl zhotoven průzkum u odborníků v cestovním ruchu a jeho závěrečné vyhodnocení. V posledních kapitolách se práce zaměřuje na budoucnost tohoto odvětví a vytvoření budoucích scénářů výjezdového cestovního ruchu
Rozvoj cestovního ruchu v regionu České Švýcarsko
Brabencová, Kateřina ; Havlíková, Michaela (vedoucí práce) ; Alena, Alena (oponent)
Tématem diplomové práce je Rozvoj cestovního ruchu v regionu České Švýcarsko. Teoretická část této práce se zabývá zpracováním základních informací o cestovním ruchu získaných na základě odborné literatury. Praktická část byla zpracována na základě terénního šetření prostřednictvím dotazníku na základě náhodné metody. Z tohoto dotazníku, prostřednictvím otevřených, polootevřených a uzavřených otázek, byl získán obraz o aktuální poptávce a požadavcích jednotlivých návštěvníků. Výsledky se staly podkladem pro stanovení jednotlivých návrhů možného řešení rozvoje cestovního ruchu. Součástí návrhů byla vypracována i příkladová kalkulace.
Výstavba ubytovacího zařízení v budově historické vily
Červinková, Eva ; Havlíková, Michaela (vedoucí práce) ; Lucie, Lucie (oponent)
Diplomová práce obsahuje zpracování teoretických východisek k danému tématu, zejména objasnění problematiky cestovního ruchu zaměřenou na venkovskou turistiku, klasifikaci ubytovacích zařízení a také ochranu a rekonstrukci historických památek. Dále práce obsahuje zpracovaný podnikatelský záměr včetně fotodokumentace a plánů budovy.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 19 záznamů.   1 - 10další  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
2 HAVLÍKOVÁ, Marcela
4 HAVLÍKOVÁ, Markéta
13 HAVLÍKOVÁ, Martina
1 HAVLÍKOVÁ, Michala
1 HAVLÍKOVÁ, Miroslava
3 HAVLÍKOVÁ, Monika
2 Havlíková, Magdalena
1 Havlíková, Margita
5 Havlíková, Marie
4 Havlíková, Markéta
4 Havlíková, Markéta
2 Havlíková, Marta
13 Havlíková, Martina
1 Havlíková, Milena
3 Havlíková, Monika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.