Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Výroba řetězového kola
Haltmar, Vojtěch ; Štroner, Marek (oponent) ; Lidmila, Zdeněk (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá návrhem výroby řetězového kola zápustkovým kováním. Kolo je vyrobeno z oceli jakosti C45 a je součástí převodového ústrojí stavebního stroje. Na základě požadovaných mechanických vlastností součásti a výrobní série, která činí 20 000 ks za rok, je pro výrobu navrženo zápustkové kování na tři operace. Polotovarem pro výrobu je přístřih o průměru 50 mm a délce 100 mm. Tvářecím strojem pro výrobu je svislý kovací lis LMZ 1600 P/SH o jmenovité síle 16 MN. K odstranění výronku a blány slouží ostřihovací lis LKOA 200 o jmenovité síle 2 MN. Kovací zápustky jsou vyrobeny z nástrojové oceli ČSN 19 650 a jsou zpracovány dle výkresové dokumentace. Závěr práce pojednává o porovnání výroby řetězového kola obráběním a zápustkovým kováním, přičemž při využití technologie zápustkového kování dochází k úspoře 42 Kč na jeden kus.
Výroba řetězového kola
Haltmar, Vojtěch ; Štroner, Marek (oponent) ; Lidmila, Zdeněk (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá návrhem výroby řetězového kola zápustkovým kováním. Kolo je vyrobeno z oceli jakosti C45 a je součástí převodového ústrojí stavebního stroje. Na základě požadovaných mechanických vlastností součásti a výrobní série, která činí 20 000 ks za rok, je pro výrobu navrženo zápustkové kování na tři operace. Polotovarem pro výrobu je přístřih o průměru 50 mm a délce 100 mm. Tvářecím strojem pro výrobu je svislý kovací lis LMZ 1600 P/SH o jmenovité síle 16 MN. K odstranění výronku a blány slouží ostřihovací lis LKOA 200 o jmenovité síle 2 MN. Kovací zápustky jsou vyrobeny z nástrojové oceli ČSN 19 650 a jsou zpracovány dle výkresové dokumentace. Závěr práce pojednává o porovnání výroby řetězového kola obráběním a zápustkovým kováním, přičemž při využití technologie zápustkového kování dochází k úspoře 42 Kč na jeden kus.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.