Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 4 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Dopady domácího násilí v rodině na dítě z pohledu sociálních pracovníků OSPOD
HAVRÁNKOVÁ, Iveta
Diplomová práce se zabývá problematikou domácího násilí v rodině a jeho dopadů na dítě z pohledu sociálních pracovníků OSPOD. Představuje rodinu, domácí násilí, platnou legislativu, syndrom CAN. Pozornost je věnována dětem jako svědkům i přímým obětem domácího násilí, sociální práci s rodinou zasaženou domácím násilím zaměřující se na specifika činnosti OSPOD. Jsou zmíněny dilematické situace na straně sociálních pracovníků. Práce se soustřeďuje se na rozličné dopady domácího násilí na psychický stav a chování dítěte, na jeho morální vývoj, studijní výsledky, vztahy s vrstevníky, rodiči, partnerské vztahy a kontakt s agresorem.
Dopady domácího násilí v rodině na dítě
HAVRÁNKOVÁ, Iveta
Cílem bakalářské práce je na základě studia odborné literatury, zjistit, jaké negativní dopady může mít na děti vystavení domácímu násilí v rodině. Nejprve jsou představeny vybrané definice rodiny, včetně jejích funkcí. Následně je charakterizováno domácí násilí, s důrazem na děti jako svědky i přímé oběti násilného chování. V této souvislosti je popsán syndrom CAN. Zvláštní pozornost je věnována dopadům násilí na dítě, jako je psychická deprivace, posttraumatická stresová porucha, situace, kdy dítě převezme dospělou roli a transgenerační přenos násilí. Na teoretickou část navazuje kvalitativní výzkum spočívající v analýze dokumentů v podobě kazuistik ze spisové dokumentace oddělení sociálně-právní ochrany dětí, kde byli nezletilí svědky domácího násilí ve svých rodinách.
Mikrobiologická jakost syrového kravského mléka
HAVRÁNKOVÁ, Iveta
Mikrobiologická jakost syrového mléka je z pohledu zdravotní nezávadnosti mléčných výrobků jednou z nejdůležitějších vlastností. Množství mikroorganismů je mimo jiné ovlivněno teplotou skladování či dobou uplynutou od nadojení. V diplomové práci byla sledována dynamika celkového počtu mikroorganismů (CPM) syrového mléka v závislosti na vybraných faktorech (měsíc, roční období, místo odběru, délka skladování). Ke množení mikroorganismů přispělo teplé počasí, neboť největší nárůst CPM byl zjištěn v měsících duben a květen (až 108 tis./ml). V tomto ohledu je tedy nutné klást velký důraz na rychlé zchlazení mléka (do 150 min.) na požadovanou teplotu (8 °C). Zvýšení CPM mohlo být zapříčiněno také dlouhou dobou přepravy od odebrání vzorku syrového mléka z automatu až do vyhodnocení jakostních a mikrobiologických ukazatelů. V druhé části diplomové práce jsou porovnány jakostní a mikrobiologické ukazatele syrového mléka z vybraných mléčných automatů. Při vyhodnocování vzorků odebraných z farmy byly průměrné hodnoty CPM vyšší (43 tis./ml) oproti vzorkům odebraných z automatů (6 tis./ml). Vyšší hodnoty z farmy mohly být způsobeny nízkou úrovní hygieny získávání mléka a jeho následnou kontaminací. Naopak průměrné výsledky ze vzorků odebraných z automatů byly víc než výborné, což dokazuje důslednou kontrolu chlazení mléka při převozu z farmy do automatu, nebo po jeho následném zchlazení v automatu a udržení stálé teploty v nižších stupních (od 0,5 do 1°C), které brání množení mikroorganismů.
Faktory ovlivňující jakost mléka při jeho získávání a ošetřování v prvovýrobě
HAVRÁNKOVÁ, Iveta
Mléko je jedním z mála zemědělských produktů, které můžeme použít k přímé spotřebě. Pro lidskou výživu je mléko důležité nejen jako syrový produkt, ale stále více se uplatňuje i v potravinářství. Kvalita mléka je ovlivňována celou řadou faktorů. Práce se zabývá těmi nejdůležitějšími, které ovlivňují, jak nutriční hodnotu, tak i mikrobiologickou a hygienickou jakost mléka.

Viz též: podobná jména autorů
2 Havránková, Irena
7 Havránková, Ivana
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.