Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 88 záznamů.  1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam: Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Hlasová výchova na 1. stupni ZŠ se zaměřením na 1. ročník
HŮLOVÁ, Marie
Tato diplomová práce se zaměřuje na výuku hlasové výchovy v prvním ročníku na 1. stupni ZŠ. Teoretická část se zabývá hudební a hlasovou výchovou, dále pak dětským hlasem a jeho zvláštnostmi. Největší část je věnována přímo jednotlivým dovednostem, které jsou základem pro správnou pěveckou techniku. V této části je zařazeno krátké repetitorium o hlasotvorbě, který by měl každý pedagog zpěvu znát. Cílem praktické části je vytvořit sborník cvičení, který se zabývá problematikou dechového, hlasového a artikulačního aparátu u dětí. Vytvořený sborník může pomoci především začínajícím pedagogům hudební výchovy s výběrem jednotlivých cvičení. Veškerá uvedená cvičení by mohla být nedílnou součástí hlasové výchovy na základní škole.
Ochrana spotřebitele před nebezpečnými potravinami
Šestáková, Klára ; Kořánová, Helena (vedoucí práce) ; Hůlová, Marie (oponent)
Práce se zaměřuje na ochranu spotřebitelů před nebezpečnými potravinami a na rozbor platných systémů v České republice. V teoretické části je uvedena současná legislativa zabývající se úpravou ochrany spotřebitele a obecný popis bezpečnosti a kvality potravin. Dále je zmapována činnost dozorových orgánů a charakteristika evropského systému RASFF. V další kapitole je analyzován výskyt nebezpečných potravin za posledních pět let. V praktické části bylo provedeno dotazníkové šetření, jehož cílem bylo zanalyzovat informovanost spotřebitelů o ochraně spotřebitele před nebezpečnými potravinami
Ochrana spotřebitele před nebezpečnými výrobky v ČR
Růžková, Kateřina ; Kořánová, Helena (vedoucí práce) ; Hůlová, Marie (oponent)
Práce se zaměřuje na ochranu spotřebitelů před nebezpečnými výrobky a na platné systémy ochrany v České republice. V teoretické části je uvedena právní úprava ochrany spotřebitele a obecná bezpečnost výrobků. Zvláštní kapitola je věnována dozorovým institucím a spotřebitelským organizacím, které dohlížejí na bezpečnost výrobků. Mezi evropské systémy, které jsou v práci popisovány, patří informační systém RAPEX, RASFF a systém kritických bodů HACCP. V rámci praktické části byl proveden průzkum mezi spotřebiteli, a to formou dotazníkového šetření. Cílem dotazníkového šetření bylo zanalyzovat obecné znalosti spotřebitelů a jejich informace o fungování evropských systémů RAPEX a RASFF, popřípadě HACCP.
Aplikace nástrojů řízení kvality ve společnosti JES CZ s.r.o.
Vejrážka, Petr ; Hůlová, Marie (vedoucí práce) ; Stroukal, Dominik (oponent)
Tato bakalářská práce analyzuje řízení kvality ve společnosti JES CZ s.r.o., přičemž hlavním cílem je za pomocí aplikace nástrojů řízení kvality navrhnout řešení, která by vedla ke zvýšení efektivnosti výrobního procesu. V úvodních kapitolách je vymezen teoretický základ managementu kvality a nástrojů, které se k efektivnímu řízení kvality využívají. Aplikace těchto nástrojů je provedena na základě čtyřtýdenního pozorování v provozovně JES CZ s.r.o. a nachází se v praktické části této práce. Tato část dále obsahuje vymezení informací o společnosti, popis technického zázemí a analýzu výrobního procesu jídelního stolu, na které jsou výsledné výstupy práce demonstrovány.
Kvalita služeb ve vybraném kadeřnictví
Klučarová, Pavlína ; Kořánová, Helena (vedoucí práce) ; Hůlová, Marie (oponent)
Cílem práce bylo zjistit spokojenost zákazníků s kadeřnickými službami ve vybraném kadeřnictví na základě dotazníkového šetření, zhodnocení kvality poskytovaných služeb a navrhnutí možného zlepšení. V teoretické části práce jsou popsány přístupy managementu kvality. Dále je popisováno sedm nástrojů zlepšování a vysvětleny pojmy kvalita služeb a kvalita procesu. V praktické části je zpracovávána kvalita procesu vybraného kadeřnictví, dále ukázka vývojového diagramu a poslední část je věnována samotnému výzkumu. V závěru je shrnutí kladných a záporných stránek kadeřnictví s možností doporučení pro zlepšení.
Analýza rizik BOZP v lesním závodě Konopiště
Holadová, Iva ; Hůlová, Marie (vedoucí práce) ; Stanjura, Libor (oponent)
Tato bakalářská práce je zaměřena na analýzu rizik bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v Lesním závodu Konopiště, který spadá pod podnik Lesy ČR, s. p. Je zde zmapován systém BOZP, který firma uplatňuje s cílem navrhnout určitá zlepšení v oblasti jeho dokumentace. Práce má dvě části. V teoretické části je popsána problematika BOZP, jsou zde uvedeny legislativní předpisy, které se k ní vztahují, představeny přístupy k zabezpečení BOZP ve firmách (bezpečný podnik, OHSAS 18001). Dále tato část pojednává o pracovních úrazech a nemocech z povolání. Je zde uveden postup pro provádění analýzy rizik a jejich vyhodnocování. V praktické části je představen profil společnosti a systém BOZP, který firma uplatňuje. Rovněž je zde zmapována a analyzována pracovní úrazovost v lesnictví. Na základě těchto informací je provedena podrobná analýza, na jejímž základě jsou zpracovány návrhy na zlepšení stávajícího systému v oblasti dokumentace.
Kvalita sýrů na českém trhu
Vlčková, Lucie ; Kořánová, Helena (vedoucí práce) ; Hůlová, Marie (oponent)
Cílem této práce bylo porovnat kvalitu vybraných sýrů na českém trhu a zjistit, zda cena ovlivňuje kvalitu daného produktu. V teoretické části práce se nachází obecný popis sýrů, legislativní požadavky na kvalitu sýrů a popis kontrolních mechanismů kvality. V praktické části se nachází test organoleptických vlastností vybraných sýrů, kterým byla zjištěna kvalita u jednotlivých vzorků sýrů. Na závěr jsou shrnuty veškeré zjištěné informace.
Kvalita masných výrobků na českém trhu
Kupka, Jan ; Kořánová, Helena (vedoucí práce) ; Hůlová, Marie (oponent)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku kvality masných výrobků na českém trhu. Cílem práce je zjištění vybraných preferencí spotřebitelů při nákupu uzenin se zaměřením na spotřebu špekáčků. Dále pak okrajové objasnění vlivu obchodních řetězců na kvalitu uzenin. Nezbytnou součástí bakalářské práce je vymezení legislativních požadavků a teoretických východisek. Pro splnění vytyčeného cíle jsem provedl dotazníkové šetření u spotřebitelů, které bylo založeno na osobních rozhovorech. Následná analýza získaných informací z odpovědí respondentů přinesla zjištění vybraných preferencí spotřebitelů.
Aplikace nástrojů řízení kvality ve firmě JE Plast s.r.o.
Dubská, Markéta ; Hůlová, Marie (vedoucí práce) ; Kořánová, Helena (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá řízením kvality v podniku JE Plast s.r.o. Cílem práce je navrhnout možné směry zlepšení kvality procesů a produktů v daném podniku a ukázat tak na možnosti aplikace tzv. sedmi nástrojů řízení kvality (Seven QC Tools). Práce je členěna na dvě části -- teoretickou a praktickou. Nejprve se zabývá teoretickými pojmy z oblasti kvality a přístupy k jejímu řízení. Dále se věnuje samotné regulaci kvality a podává přehled o nástrojích řízení kvality. V praktické části je stručně charakterizována firma JE Plast s.r.o., poté jsou aplikovány dané nástroje na konkrétní výrobu. Pro tyto účely vychází autorka ze získaných dat během měsíčního sledování výroby v provozovně podniku. Závěrem jsou vyhodnocovány výsledné výstupy a navržena možná řešení pro zefektivnění výrobních procesů, která budou dále předána podniku JE Plast s.r.o.
Kvalita služeb v pojišťovacím sektoru a možnosti jejich zlepšování ve společnosti Allianz pojišťovna, a.s.
Šrámková, Martina ; Hůlová, Marie (vedoucí práce) ; Kořánová, Helena (oponent)
Tématem bakalářské práce je problematika kvality služeb a jejím cílem bylo na základě analýzy kvality pojišťovacích služeb na českém trhu navrhnout možnosti jejich zlepšení v konkrétní pojišťovně. Pro splnění cíle bylo využito dotazníkového šetření mezi klienty českých pojišťoven, z jehož výsledků jsou v závěru navrhnuta doporučení pro zdokonalení kvality služeb v Allianz pojišťovně, a.s.

Národní úložiště šedé literatury : Nalezeno 88 záznamů.   1 - 10dalšíkonec  přejít na záznam:
Viz též: podobná jména autorů
2 HŮLOVÁ, Marie
1 Hůlová, Magdalena
4 Hůlová, Martina
2 Hůlová, Michaela
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.