Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Analýza efektivity využití tepla v provozu bioplynové stanice odpadů
Šmarda, Marek ; Frič, Ondřej (oponent) ; Pavlas, Martin (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřená na analýzu efektivity tepla na bioplynové stanici Vojtěchov. Je vypracována materiálová bilance, která je propojena se spalováním vzniklého bioplynu v kogenerační jednotce. Teplo produkované kogenerační jednotkou je dále distribuováno do reaktorů a do sušárny, pro tento účel byla udělána celková tepelná bilance pro jednotlivé měsíce roku. Následně byly vyhodnoceny různé možnosti, jak zvýšit efektivitu tepla předaného do systému. V rámci řešení byly uvažovány dva návrhy řešení. Jedno z těchto řešení využívá nízko potenciální teplo odvedené z dofermentoru. A druhé řešení se zabývá množstvím předaného tepla z kogenerační jednotky do systému. Výsledkem analýzy je doporučení pro efektivnější využití tepla s dopadem na zvýšení objemu dotační podpory za rok v rámci KVET.
Analýza efektivity využití tepla v provozu bioplynové stanice odpadů
Šmarda, Marek ; Frič, Ondřej (oponent) ; Pavlas, Martin (vedoucí práce)
Diplomová práce je zaměřená na analýzu efektivity tepla na bioplynové stanici Vojtěchov. Je vypracována materiálová bilance, která je propojena se spalováním vzniklého bioplynu v kogenerační jednotce. Teplo produkované kogenerační jednotkou je dále distribuováno do reaktorů a do sušárny, pro tento účel byla udělána celková tepelná bilance pro jednotlivé měsíce roku. Následně byly vyhodnoceny různé možnosti, jak zvýšit efektivitu tepla předaného do systému. V rámci řešení byly uvažovány dva návrhy řešení. Jedno z těchto řešení využívá nízko potenciální teplo odvedené z dofermentoru. A druhé řešení se zabývá množstvím předaného tepla z kogenerační jednotky do systému. Výsledkem analýzy je doporučení pro efektivnější využití tepla s dopadem na zvýšení objemu dotační podpory za rok v rámci KVET.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.