Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Druhové složení vegetace na vybraném úseku železniční tratě
Frantová, Nicole
Bakalářská práce na téma: Druhové složení vegetace na vybraném úseku železniční tratě, vyhodnocuje druhové složení plevelů na železničním úseku Moravské Bránice. Pozorování probíhala na dvanáci místech, na koleji opuštěné, v poloprovozu, v provozu a ve třech termínech: 1.května, 20.srpna a 30.října, v roce 2016. Druhové složení bylo vyhodnoceno za pomocí fytocenologických snímků. Získaná data byla následně zpracována statistickými analýzami DCA a CCA a jejich výstupem byl ordinační diagram vyjadřující vztah plevelů a způsobu využívání železnice. Celkem bylo objeveno 46 druhů rostlin. Nejvíce druhů bylo objeveno na jaře, na koleji opuštěné. Za zkoumané období dosáhly nejvyšší pokryvnosti: Holosteum umbellatum, Trifolium repens, Amaranthus retroflexus, Poa annua, Digitaria sanguinalis a Linaria vulgaris.
Studium vybraných fyziologických vlastnosti populací polních plevelů z odlišných stanovišť
Frantová, Nicole
Diplomová práce na téma: Studium vybraných fyziologických vlastnosti populací polních plevelů z odlišných stanovišť se zabývá studiem vlivů teploty a stanoviště na klíčivost semen laskavce ohnutého Amaranthus retroflexus a heřmánku pravého Matricaria chamomilla. Semena laskavce ohnutého byla sbírána ze stanovišť: mez, stromořadí, železnice a pole. Semena heřmánku byla sbírána ze stanovišť: mez, stromořadí a byla také zakoupena. Semena byla vystavena teplotám 6 °C, 8 °C a 18 °C. Nejvyšší klíčivosti semen bylo u obou druhů dosaženo při teplotě 18 °C, nejnižší klíčivost byla dosažena při 6 °C. Nejvyšší klíčivost semen laskavce ohnutého byla dosažena ze stanoviště mez 34,67 %, nejnižší ze stanoviště pole 28,67 %. Nejvyšší klíčivosti semen heřmánku pravého bylo dosaženo u zakoupených semen 86,67 %, nejnižší klíčivost byla u semen ze stanoviště mez 34 %.

Viz též: podobná jména autorů
2 Frantová, Nikol
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.