Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Sledování senzorické jakosti vybraných komodit
Folwarczna, Natalia
Cílem diplomové práce na téma: "Sledování senzorické jakosti vybraných komodit" bylo senzorické hodnocení hotových jídel, paštik a rybí svaloviny. U vzorků hotových jídel (3) a paštik (15) byl sledován vliv skladování na jejich senzorické vlastnosti po dobu použitelnosti. Hodnocení bylo zaměřeno na sledování: vzhledu/vzhledu na řezu, vůně, intenzity vůně, textury v ústech, chuti, intenzity chuti, slanosti/sladkosti a přítomnosti dalších chutí. Vliv skladování na senzorickou jakost hotových jídel a paštik se ve větší míře neprokázal (P > 0,05). U vzorků ryb (24 vzorků sivena amerického a 16 vzorků pstruha duhového) byl sledován vliv použitého krmiva (od firmy Aller a Biomar) na jejich senzorické vlastnosti po tepelné úpravě. U vzorků ryb byly posuzovány: příjemnost vůně, intenzita vůně, textura v ústech, šťavnatost, příjemnost chuti a intenzita chuti. Významný vliv použitého krmiva na senzorickou jakost ryb byl zjištěn pouze u vzorků sivena amerického (P < 0,05).

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.