Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Organizace a řízení výroby v podniku
DRNOVÁ, Markéta
Cílem diplomové práce na téma "Organizace a řízení výroby v podniku" je zmapování vybraného podniku v období jednoho kalendářního roku a získání dostatečného množství informací pro jejich zanalyzování k navržení možných zlepšení. V úvodu praktické části jsou uvedené identifikační údaje vybrané společnosti, její charakteristika, výrobky a služby, které poskytuje, a také způsob jakým plánuje výrobu. V další části je popsána analýza současného stavu, ve které jsou zobrazeny mapy současného stavu pro jednotlivé polotovary. Pro analýzu současného stavu je vypočítán VA index a v další kapitole je pro každý polotovar vytvořen diagram pohybu materiálu. Cílem analýzy a diagramu pohybu je nalezení úzkých míst v toku materiálu. V další části je tvořena cílová mapa budoucího stavu, která vychází z mapy současného stavu. V mapě jsou zvýrazněny kritické faktory, které jsou určeny k zlepšení, a na závěr je určen nový VA index, ke kterému by se měl současný stav přiblížit. Předposlední část zahrnuje doporučení metod a prvků štíhlé výroby do nové výrobní haly, kterou chce podnik vybudovat. Mezi doporučené metody patří hlavně metoda 5S, vizualizace, standardizace, SMED a Bottleneck. Poslední kapitola obsahuje několik opatření, kterými je motivace zaměstnanců, neustálé zlepšování, osobní zodpovědnost, zavedení systému EDI a ergonomie, které by vedly ke zlepšení chodu firmy.
Plánování a řízení výroby v malých a středních podnicích
DRNOVÁ, Markéta
Tato bakalářská práce se nazývá "Plánování a řízení výroby v malých a středních podnicích" a zabývá se analýzou plánování a řízení výroby ve dvou podnicích s návrhem na zlepšení výrobního procesu. V literárním přehledu jsou shrnuty teoretické pojmy na danou problematiku. Praktická část je zaměřena na výrobu, výrobní postupy, produkty a vyřizování objednávky. Podnik CENTES je doplněn o snímek pracovního dne pracovníka lakovny, hromadný snímek a pracovní snímek výrobku. Ze zjištěných skutečností byla navržena možná řešení v oblasti propagace a reklamy v podniku Moravia Lacto. Dále bylo doporučeno rozšíření sortimentu o mléčné výrobky pro děti a zřízení podnikové prodejny v centru Jihlavy. Co se týče podniku CENTES byla navržena vhodná řešení pro nevyhovující skladové prostory a doporučení ke zlepšení pracovních podmínek a motivace zaměstnanců. Bakalářská práce může přinést nové podněty a návrhy ke zlepšení výroby ve vybraných podnicích.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.