Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Zahraniční obchod s tuzemskými destiláty
Dolanský, Matěj ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Dědina, Daniel (oponent)
Dovoz nebo vývoz zboží do zahraničí se může zdát jako jednoduchá záležitost. Tyto formy zahraničního obchodu však závisí na množství okolností, za kterými stojí celá řada průzkumů a analýz. Cílem práce je vytvoření a zhodnocení obchodního případu dané komodity do vybrané země. Vlastní část práce využívá zejména metody sběru dat prostřednictvím nestandardizovaných rozhovorů s osobami, které se tématem zabývají. Kromě této metody bylo využito také sběru dat z odborné literatury, odborných článků zabývajících se problematikou a internetových zdrojů relevantních institucí. Výsledkem práce je přehled faktorů, které je zapotřebí zohlednit při vstupu na zahraniční trh. Mezi tyto faktory patří například výběr vhodného produktu a země, do které export proběhne, právní úprava této země, informace o možné konkurenci, znalost distribučních kanálů, zvolení vyhovujícího marketingu a jiné.
Zahraniční obchod s tuzemským vínem
Brzák, Ondřej ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Dědina, Daniel (oponent)
Bakalářská práce se zabývá komparací a zhodnocením zahraničního obchodu společnosti BRUMOVÍN CZ s. r. o. se zahraničním obchodem České republiky v oblasti nákupu a prodeji vína na společném trhu. Syntézou teoretických poznatků z odborné literatury bylo zajištěno prostředí pro porozumění následné analýzy trhu s vínem v ČR. Vzájemnou spoluprácí se společností BRUMOVÍM CZ s. r. o. bylo umožněno vytvořit analýzu obchodu a nákupu vína na společném evropském trhu a diskuzi o příčinách hospodářského růstu či propadu, které jsou způsobeny interním nebo externím působením.
Vnímání vybraného regionálního produktu spotřebitelem
Lukášková, Adéla ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Dědina, Daniel (oponent)
Tato bakalářská práce se zabývá produktem B:CRYO, který vyrábí Budějovický Budvar, národní podnik. Cílem této práce je prostřednictvím dotazníkového šetření identifikovat, jak spotřebitelé vnímají produkt B:CRYO a zda ho považují za produkt s regionálním charakterem. Zároveň je zjišťována známost samotného pivovaru Budějovický Budvar, národní podnik, a zda ho spotřebitelé považují za významný podnik v rámci regionu, ve kterém pivovar sídlí. V závěru této práce jsou formulována doporučení pro případné zlepšení vnímání produktu B:CRYO.
Hodnocení systému HACCP ve franchisingovém stravovacím zařízení
Došková, Lucie ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Dědina, Daniel (oponent)
Bakalářská práce je zaměřena na celkovou problematiku systému HACCP a bezpečnosti potravin. Cílem této práce je na základně vlastního šetření (kontrola ve dvou franchisingových provozovnách) vyhodnotit správnost a efektivnost jejich zavedeného systému HACCP. Vlastní šetření proběhlo na základě auditu dokumentů a situace na místě. Zjištění byla konfrontována s právními požadavky. V práci je uvedena charakteristika konkrétních gastronomických zařízení a popis jejich celkového systému HACCP. Byl proveden audit pomocí kontrolního listu, vytvořeného autorkou práce. Výsledky byly následně vyhodnoceny a porovnány. Na závěr jsou formulována doporučení a nápravná opatření pro oba provozy.
Fair trade a český spotřebitel
Götzová, Anna ; Šánová, Petra (vedoucí práce) ; Dědina, Daniel (oponent)
Bakalářská práce se zabývá problematikou Fair Trade. Teoretická část obsahuje definici, historii, pravidla certifikací, pravidla pro producenty a vývoj v České republice. Vlastní práce spočívá v analýze výsledků získaných z dotazníkového průzkumu, v kterém byla zjišťována informovanost českých spotřebitelů a jejich ochota Fair Trade produkty nakupovat. V konečné části práce následují doporučení Fair Trade organizacím jak zlepšit informovanost a přiblížit své produkty spotřebitelům.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.