Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Perorální imunologická tolerance - potravinové alergie
Chludová, Helena ; Rathouská, Jana (vedoucí práce) ; Fikrová, Petra (oponent)
Univerzita Karlova v Praze, Farmaceutická fakulta v Hradci Králové Katedra biologických a lékařských věd Školitel: PharmDr. Jana Rathouská, Ph.D. Kandidát: Helena Chludová Název diplomové práce: Perorální imunologická tolerance - potravinové alergie Potravinová alergie je patologická imunitní reakce vyvolaná běžně neškodnými antigeny potravin. Léčebné postupy se zakládají na managementu vyhýbání se potenciálním alergenům a okamžité léčbě alergických reakcí. Prevalence onemocnění roste a úroveň péče není stále dostačující. Přesná diagnostika a vhodná prevence jsou klíčem k úspěšnému snížení prevalence potravinových alergií. K orální toleranci dochází obecně na mukózních površích. Primárně potlačuje specifické imunitní reakce vůči antigenům v gastrointestinálním traktu. Jedná se o proces chránící před nepřiměřenou imunitní odpovědí na množství cizích antigenů nebo běžně se vyskytujících komenzálních organismů v zažívacím traktu. Pokud orální tolerance selže, imunitní reaktivita vede k alergiím na potraviny. Poslední desetiletí se oblast výzkumu více zaměřila na načasování zavádění pevných a potenciálně alergenních potravin do výživy kojenců. Toto rané období života je spojeno s hypotézou, že expozice různými potravinovými antigeny při rozvoji orální tolerance může hrát důležitou roli v následném...

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.