Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 5 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Statické posouzení vybraných částí ŽB objektu
Chalupová, Martina ; Perla, Jan (oponent) ; Švaříčková, Ivana (vedoucí práce)
Cílem této diplomové práce je práce je návrh a posouzení prvků železobetonové konstrukce. Bude navržena deska nad 1.NP, sloup, stěna a prefabrikované schodiště. Vnitřní síly v prvcích jsou získány pomocí metody konečných prvků a ověřeny pomocí metody náhradních rámů. Prvky jsou dimenzovány na návrhové vnitřní síly z metody konečných prvků. Pro desku bylo provedeno ověření na mezní stav použitelnosti. Veškeré výpočty byly provedeny v souladu s normou.
Analýza návrhu lokálně podepřené desky
Chalupová, Martina ; Šulák, Pavel (oponent) ; Švaříčková, Ivana (vedoucí práce)
Cílem této je práce je návrh, posouzení a cenové porovnání železobetonové lokálně podepřené desky. Deska je navržena ve 3 různých variantách. Varianty se od sebe liší tloušťkou desky. Vnitřní síly v deskách jsou získány pomocí metody konečných prvků a ověřeny pomocí metody součtových momentů. Desky jsou dimenzovány na návrhové vnitřní síly z metody konečných prvků. Následně byly určeny celkové množství výztuže a betonu v deskách a jejich cena. Ceny desek jsem porovnala a nejvýhodnější deska byla podrobněji dimenzována a provedeny výkresy výztuže. Veškeré výpočty byly provedeny v souladu s normou.
Vliv regionálního značení na regionální rozvoj v Kraji Vysočina
Chalupová, Martina ; Lošťák, Michal (vedoucí práce) ; Zagata, Lukáš (oponent)
Disertační práce zkoumá vliv regionálního značení potravin na regionální rozvoj v Kraji Vysočina, a to z pohledu spotřebitelů. Pozornost byla soustředěna na ekonomickou a sociální oblast: prozkoumána byla především kvalita a obsah informací o regionálních značeních v médiích, zájem spotřebitelů z regionu o původ potravin, jejich znalost regionálního značení a preference regionálních potravin, a také zájem a sklon spotřebitelů podporovat místní ekonomiku. Výzkum byl proveden ve dvou fázích. Obsahová analýza se zaměřila zkoumání obsahu mediálních výstupů, které byly publikovány o obou existujících regionálních značeních potravin Kraje Vysočina: VYSOČINA regionální produkt a Regionální potravina Kraje Vysočina. Výzkum znalosti a preference regionálních značení potravin Kraje Vysočina mezi obyvateli regionu měl kvantitativní charakter, výsledky byly zpracovány pomocí korespondenční analýzy. Kvalita znalostí respondentů byla zkoumána také tím, že součástí výzkumu bylo také neexistující (autorkou vytvořené) značení Z našeho kraje Vysočina. Výsledky obsahové analýzy ukázaly, že se média věnovala tématu značených regionálních potravin kontinuálně a poskytla jim relativně velký prostor, u obou značení zdůrazňují především spojení certifikátů s kvalitou a původem, z mediálních výstupů postupně vytrácí informace o tom, že certifikáty označují produkty výjimečné pro Kraj Vysočina, ztrácí se i zmínky o spojení zkoumaných značení s tradicí. Výzkum znalosti regionálních značení ukázal, že lidé na Vysočině jim nevěnují dostatečnou pozornost a lehce si je dokáží zaměnit (čtvrtina respondentů z 819 uvedla, že se při nákupu potravin zaznamenala logo neexistujícího značení). Hlubší analýza dále naznačila, že rozdíly mezi obyvateli jednotlivých okresů v souvislosti s regionálními potravinami a jejich značením jsou výrazné.
Zhodnocení agroturistického využití v Agrocentru Ohrada ve Vískách u Letovic
Chalupová, Martina
Tato bakalářská práce pojednává o agroturistickém využití Agrocentra Ohrada ve Vískách u Letovic. V úvodu práce charakterizuji agroturistiku, její současný stav v České republice, a pojmy týkající se venkovského cestovního ruchu. Ve druhé části popisuji agrocentrum ve Vískách u Letovic a služby, které nabízí svým návštěvníkům. Zaměřuji se zde také na ekonomické zhodnocení fungování agrocentra včetně SWOT analýzy. V poslední částí této bakalářské práce představuji další konkurenční provozy zabývající se agroturistikou v okolí Vísek u Letovic.
Řízení průběhu zakázky výrobou
Pekárek, Vojtěch ; Chalupová, Martina (oponent) ; Šunka, Josef (vedoucí práce)
V mé bakalářské práci se budu zabývat Řízením průběhu zakázky výrobou. Ve své práci jsem spolupracoval s konkrétní mnou vybranou firmou, ze které jsem čerpal veškeré podklady a informace, které mi pomohly při sestavení postupu realizace zakázky ve firmě. Poté jsem provedl analýzu současného stavu ve firmě a přišel s inovací, kterou jsem následně aplikoval do výrobního procesu a změřil její přínos pro firmu.

Viz též: podobná jména autorů
3 CHALUPOVÁ, Michaela
2 Chalupová, Markéta
3 Chalupová, Michaela
2 Chalupová, Miloslava
1 Chalupová, Miroslava
1 Chalupová, Monika
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.