National Repository of Grey Literature 4 records found  Search took 0.01 seconds. 
Kindergarten at the Obilní trh in Brno
Walter, Jaromír ; Cahel, Tomáš (referee) ; Májek, Jan (advisor) ; Bantová, Sylva (advisor)
Subject of my bachelor thesis was creating suitable building for kindergarten in Brno-City, near Obilni Trh square. Given parcel was situated opposive of Obilni Trh's square and was created partially by destruction of buildings during World war 2. Subject building's design consists of areas suited for Kindergarten, areas for renting and underground parking. Building is situated further away from the street line to create optimal setting for kindergarten and to offer space for city services.
Kindergarten at the Obilní Trh in Brno
Studnička, Michal ; Cahel, Tomáš (referee) ; Májek, Jan (advisor) ; Brzoň, Roman (advisor)
The aim of this bachelor thesis is a design of a kindergarten in Brno, which would be able to accommodate two classes of at most 24 children. The south of the given estate passes into a hillside leading up to the Špilberk castle. The other side of the estate is connected by a gap site to a public park Obilní trh over the Údolní street. The design places a multipurpose building into the gap site, creating a calm courtyard for the kindergarten placement. The singlestorey kindergarten building has a shape of an equilateral L, naturally dividing it’s private part of the estate from the public one and the interior layout into two symmetrical classes with the facilities, that need to be shared, placed in the middle. One of the building’s wings is sunken into the hillside creating natural access to the grassy roof, adding another flat part to kindergarten’s private courtyard, where the children can play. The facade created by densely and regularly distributed colorful vertical ropes with empty geometric figures over the windows, giving the building a playful appearance, which is likable for children.
Kindergarten at the Obilní trh in Brno
Kukuts, Olga ; Cahel, Tomáš (referee) ; Májek, Jan (advisor) ; Bantová, Sylva (advisor)
The bachelor thesis is based on the studio project created in the winter semester of the 2nd year of bachelor study. The topic of the studio was to create a study of a new kindergarten. The aim of the project was to create the most illuminated and safe space for children. The chosen territory is located in Brno and is defined by the northern slope and the spiers of Spilberk along the Údolní street in the context with adjoining Obilní market. The school is designed for two groups of children aged 3-6 with 25 children in each group and for 5 workers. The entrance is from the paved area adjacent to the parking lot and the sidewalk from the north side. The school is accessible from two sides; there are entrances for parents and employees. The building is made of cubic shapes and is designed in the form of U with a short cut, which is influenced by the world's sides in an attempt to brighten up as many social spaces as possible. The facade of the building consists of a simple plaster and a slat wall made of sliding and swinging slats on the windows. The facade is made in a simple style. It is a light beige plaster that is used in lower and higher reliefs. The main color element is the proposed various-color outdoor sliding aluminum lamellas. The object is moved away from urban communication and it is assumed that the free space between the school and the communications in the future will be stopped by living and administrative objects such as extending the paved space from the south.
Kindergarten in Brno
Růžičková, Tereza ; Cahel, Tomáš (referee) ; Májek, Jan (advisor) ; Daněk, Lukáš (advisor)
The bachelor thesis was prepared on the basic of an earlier study in the subject AG32. This bachelor’s thesis develops study further into the level Building permit documentation and Documentation for execution of the project. The main theme of this work is the Kindergarten in Brno. The proposed kindergarten is located in the city centre of Brno, on Údolní Street. The land is bordered by a frequented road from the north side and the park Obilní trh, on the south side of the land the relief gradually rises to Špilberk Castle. The main idea was to create a kindergarten object and an ideal space for children’s upbringing and movement. The shape of the building reacts to the surrounding area. On the north side is only the entrance to the building and the school’s operational base. The main room of the school (the games room and the dining room) opens to the south side into the garden which goes further into the slope. The west wing of the building is extended to the slope and the construction continues to the original terrain and it’s possible to cross to the slope of the roof of the building. Roof is designed as a vegetation roof. The overall appearance of the building is of a natural character. It’s made of a wooden facade vertical tile. Only at the entrance to the building and on the other side of the building near garden are designed colour rotating lamellas. Children can rotate with them and change the appearance of the building.

Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.