Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 1 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Optimalizace odpadového hospodářství v potravinářském výrobním podniku
CHLUMECKÝ, Miroslav
Tato bakalářská práce je napsána jako literární rešerše, ve které jsem se zaměřil na problematiku vzniku odpadů v potravinářském průmyslu a zvláště v pivovarnictví. Změřuji se na odpadní vody, jejichž podíl je poměrně vysoký a z hlediska životního prostředí a ekonomiky i velmi důležitý. První část práce se zabývá problematikou legisletivy, rozdělením a zpracováním odpadů podle dalšího využití. Další čast je věnována kvalitě vstupní vody, její úpravy pro výrobní procesy a následné čištění v čističkách odpadních vod. Mezi dosažené ekologické přínosy patří snížení hladiny BSK a dusíku. Následně během procesu výroby piva vzniká i pevný odpad např. sladové mláto. Na každých 100 kg sladu je vyprodukováno cca 120 - 130 kg mokrého mláta s obsahem vody 75 - 80%. Vznikající odpady negativně ovlivňují životní prostředí a pro jejich minimalizaci je nutné nejen hledat nejvhodnější způsoby čištění odpadních vod, ale je potřeba modernizovat a zefektiňovat samotné výrobní procesy.

Viz též: podobná jména autorů
1 Chlumecký, M.
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.