Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Zaměstnanecké benefity
Brabcová, Lenka
Diplomová práce se zabývá zaměstnaneckými benefity se zaměřením na jejich daňové dopady na straně zaměstnance a zaměstnavatele. Hlavním cílem této práce je navrhnout změny ve stávajících systémech poskytování zaměstnanec-kých výhod ve vybraných společnostech z oblasti zemědělství. V teoretické části jsou popsány základní pojmy související se zaměstnaneckými benefity. Praktická část rozebírá systém poskytování zaměstnaneckých výhod v jednotlivých společnostech na základě interních informací od podniků, také věnuje dotazníkovému šetření skutečnému ve všech zkoumaných společnostech a vyhodnocuje výzkumné otázky, které vyplývají z dotazníkového šetření. V závěru práce jsou navrženy možné změny a doporučení ve stávajících systé-mech poskytování zaměstnaneckých výhod, které byly navrženy na základě vý-sledků z dotazníkového šetření. Hlavní navrženou změnou pro všechny společ-nosti je zlepšit informovanost zaměstnanců a zajistit lepší evidenci nákladů na jednotlivé zaměstnanecké výhody.
Příspěvek ke konceptuálnímu umění v Čechách a na Moravě v období sedmdesátých do počátku osmdesátých let dvacátého století
Brabcová Kršiaková, Lenka ; Klimešová, Marie (oponent) ; Wittlich, Petr (vedoucí práce)
Diplomová práce, která nese název Příspěvek ke konceptuálnímu umění v Čechách a na Moravě v období sedmdesátých do počátku osmdesátých let dvacátého století, pojednává o teoretickém zámezí a charakteristických rysech konceptuálního umění jak ve světovém kontextu, tak i v Čechách a na Moravě. Zabývá se obdobím od konce šedesátých let do začátku osmdesátých let minulého století. Při popisu hlavních rysů konceptuálního umění jsou použity příklady z tvorby vybraných amerických a evropských umělců (např. Sol LeWitta, Josepha Kosutha, skupiny Art and Language, Lawrence Weinera, Bruce Naumana, Johna Baldessariho, Bernda Bechera a Hildy Becherové, Victora Burgina, Hanse Haacka, Dana Grahama, Daniela Burena, Marcela Broodthaerse). Dále práce popisuje počátky konceptuálního umění v Čechách a na Moravě a pojednává o tvorbě některých našich umělců (Milana Knížáka, Jiřího Valocha, Mariána Pally, Karla Milera, Petra Štembery, Jana Mlčocha, Jiřího Kovandy). Samostatná kapitola je věnovaná tvorbě všestranného a činorodého umělce Dalibora Chatrného. Na příkladech jeho prací jsou podrobněji popsány některé rysy konceptuálního umění při práci s fotografií, slovy a barvami, při práci se zrcadlem a zrcadlením, prostorem a rovinou. Závěrem se diplomová práce zabývá specifičností českého konceptuálního umění a také kritikou...
Základ úspěšné motivace týmu
Brabcová, Lenka ; Kraváček, Ivo (oponent) ; Pokorný, Jiří (vedoucí práce)
Tématem této práce je zjištění, jaké motivační faktory ovlivňují vyšší pracovní nasazení ve společnosti T-Mobile Czech Republic a.s. Zajímaly mě především důvody, které vedou k nedostatečné pracovní motivaci zaměstnanců a jak je možné tuto motivaci zlepšit. Bylo provedeno dotazníkové šetření. Následně jsem dospěla k názoru, že finanční motivace je dostatečná, ale není uspokojena touha po silném a zkušeném vedení.
Senzorické a analytické hodnocení chutnosti sýrových analogů
Brabcová, Lenka ; Horváthová,, Viera (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
Cílem této práce bylo zjistit vliv různých druhů tuků na obsah aromaticky aktivních látek a na celkovou chutnost analogů tavených sýrů. Vzorky sýrů byly vyrobeny na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně z koncentrovaného mléčného tuku, másla, palmového tuku, kokosového tuku a slunečnicového oleje. Aromatické látky byly ze vzorků tuků a tavených sýrových analogů izolovány pomocí metody HS-SPME-GC. K zachycení aromaticky aktivních látek bylo použito vlákno s polární stacionární fází CAR/PDMS. V rozdílných množstvích se podařilo stanovit celkem 32 aromatických látek. Největší množství obsahovaly sýry z koncentrovaného mléčného tuku a z másla, nejméně sýr ze slunečnicového oleje. Pro zjištění přijatelnosti a chutnosti byly sýrové analogy současně hodnoceny senzoricky. Byla použita pořadová zkouška, hodnocení pomocí stupnice a profilový test. Nejlépe byly vždy hodnoceny sýry vyrobené z koncentrovaného mléčného tuku a kokosového tuku, nejhůře sýr ze slunečnicového oleje. Nakonec byly porovnány výsledky SPME-GC a senzorické analýzy. Lze konstatovat, že druh tuku použitý pro výrobu tavených sýrových analogů výrazně ovlivňuje obsah aromatických látek a tím i chutnost těchto sýrových analogů.
Analogy tavených sýrů
Brabcová, Lenka ; Illková, Kateřina (oponent) ; Vítová, Eva (vedoucí práce)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou sýrových analogů se zaměřením na tavené sýrové analogy. Cílem bylo zpracovat literární rešerši zaměřenou na suroviny vhodné pro výrobu sýrových analogů a jejich vliv na fyzikálně chemické a organoleptické vlastnosti. V úvodní části je vysvětleno co jsou sýrové analogy, jaké jsou důvody pro jejich výrobu a jaké mají využití. Zvláštní pozornost je věnovaná surovinám vhodným pro jejich výrobu a jejich fyzikálně chemickým a organoleptickým vlastnostem. Dále je uveden technologický postup výroby, mikrostruktura a jejich porovnání s klasickými sýry. Zjištěné teoretické informace budou podkladem pro navazující diplomovou práci.
Možnosti dramatické výchovy ve vzdělávání studentů středních škol
BRABCOVÁ, Lenka
Diplomová práce se soustřeďuje na dramatickou výchovu a její uplatnění na středních školách, především ve výuce českého jazyka a literatury a dějepisu. Popisuje vlastní literárně - dramatický projekt a uvádí výsledky výzkumu mapující současný stav a možnosti dramatické výchovy na středních školách.

Viz též: podobná jména autorů
5 BRABCOVÁ, Lenka
5 Brabcová, Lucie
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.