National Repository of Grey Literature 28 records found  1 - 10nextend  jump to record: Search took 0.00 seconds. 
Válka Winery Nosislav
Radchenko, Mark ; Myslín,, Jiří (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor) ; Kalousek, Miloš (advisor)
On a basis of my project of the second year of bachelor's study on the Faculty of Civil Engineering the following bachelor's thesis is prepared, which goes on to the Documentation for Building Permit and Documentation for Construction. The theme of the work is Family Winery Válka in the village of Nosislav. The bachelor's thesis is the Family Winery Válka. The basic idea of my project was to create a modern wine-making complex and a guest house for people who decided to visit the winery for wine degustation. There were designed objects for production, sales and housing. The Family Winery includes a winemaker's house, a bouquets store, a large warehouse, expedition warehouse, a refuelling hall, a pressing hall, several sheds for storing devices and tractor parking, a house 153 with a brigadier's dressing room, administration and grandmother's apartment. A guest house is situated on a separate land over Masarykova street. The production complex includes warehouses, tank room and pressing machines room. Its structure is made up of steel elements: pillars, beams and trusses. Facades of production buildings are made of wooden cladding and black interlocking metal cladding panels. The buildings have a gable type and shed type of roofs. Other objects have a brick system. The restaurant building is located on the southwest side of the property, has a rectangular ground plan and two above-ground floors. 1st floor is partially embedded into the ground. At the top of the land, there are a number of three residential buildings that constitute a guest house. Each object is more than half a meter above it. In this way they characterize the complicated nature of the land. Objects have a rectangular ground plan, above the entrances there are raised black steel awnings. The roofs of all the buildings are gable and made of black interlocking metal cladding panels, including one of the facades. Other facades are made of wooden cladding.
Válka Winery Nosislav
Zifčáková, Tatiana ; Myslín,, Jiří (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor) ; Kalousek, Miloš (advisor)
The subject of this thesis is the design of a newly built (reconstruction) Winery Válka in Nosislav. The project is based on a research carried out during the summer semester 2017 in the AG033 Architecture Design Studio III. – Production facilities class. The plot is situated on a sloping area with an elevation of approximately 6.5 meters. It consists of 2 parts. The bottom part of the plot is 98.8 meters long delimited by Kroužek Street and Masarykova Street.The upper, shorter part of the plot is 32.4 meters long and is delimited by Masarykova Street and Nivka Street. Currently there is the investor’s private house, a private house on Masarykova Street, wine production machinery spaces, and dilapidated objects. Surrounding area mainly consists of two-storey private houses with saddle roofs and street-oriented ledges. The basic idea of the design was a preservation of the private house on Kroužek street based on the investor’s request. Seasonal winery with a partially covered public seating area is designed next to the private house. Wine production hall is situated approximately in the middle of the bottom plot, to ensure a separation of the public and the production area. To avoid a massive look of the space it is divided into smaller areas based on its function. Followingly, the connection between public and production area is created. A facade is made of Siberian larch boards in a combination with a white plaster. The boards are also used for the hall’s roof. As the wood will age the winery will gain a specific character. Windows and doors are dark gray colour made of aluminium. For the private house on Masarykova street disposition changes are designed, including new roofs, holes filling, and facade. The purpose was for the building not to invade the classical village area. Dilapidated objects lie in the upper part of the given plot, therefore 2 new buildings were designed – tourist motel and a tasting room that are connected with the cellar. The motel’s fac
Object for small and medium production
Lyzhanov, Iurii ; Rosendorf, Aleš (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor) ; Kacálek, Petr (advisor)
On a basis of my project of the second year of bachelor's study on the Faculty of Civil Engineering the following bachelor's thesis is prepared, which goes on to the Documentation for Building Permit and Documentation for Construction. The theme of the work is Object for small and medium production in Brno Kohoutovice. Bachelor thesis is the object for small and medium business, design of production objects. I have designed two objects, one of the them is used for furniture production, the other one is used as an administrative part and as attendant for production section. The objects have two floors, in the administrative part of the first floor is used for production, the second floor is used for catering employees, there is also a space that meant for office rooms, workshop and coworking room. In the production building the two above-ground floors are used for production, which includes hygienic facilities for employees. Each of the objects has an atrium in the middle, which is used as a place for rest during working breaks. In the atrium there are little plant-borne spacing. The construction of the objects is made up of a systém of skeletal columns. As a filler wall was chosen a Porotherm's thermal insulation systém based on mineral wool. The main focus in the design of the objects was the creation of flexible spaces, their proper use, the interconnection demanding to concentrate work and the possibility of rest within the working space.
Autocentrum Brno VW
Kubitová, Markéta ; Rosendorf, Aleš (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor) ; Sedláková, Markéta (advisor)
The aim of the bachelor thesis was to create the documentation for building permit and documentation for the construction of the building, which is based on a previously elaborated study under the subject AG33 - Production Structures. This is a project of the carcentre Volkswagen Group in Brno-Zábrdovice. The assigned building site is located on a flat land and is bordered by the streets Cejl, Jana Svobody, blocks of flats and the river Svitava. The carcentre consists of three functional units - a showroom, a spare parts shop and a garage. Within the framework of the bachelor thesis, a showroom was developed. Compared to the garage it is architecturally more interesting because it is used for the exhibition of VW group cars and it should be interesting for passers-by. At the same time there is a warehouse of the spare parts because of the direct contact of the goods with the showroom and the garage. The object is hallway type, two-storey, non-cellar. There are a passenger lift and a car lift for the exhibition of cars on the 2nd floor. The supporting structure is a steel framing, supplemented with reinforcing elements. The skeleton is based on reinforced concrete beads and interlocked piles due to unstable subsoil. The building is covered with a single-layer flat roof, which is carried by steel girder beams. The casing is made up of Kingspan facade panels, fitted with a perforated stainless steel plate. From the south side (Cejl Street), the facade is made up of a Schüco glass facade system.
Villa in Brno
Hrubjaková, Petra ; Vranová, Daniela (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor) ; Brzoň, Roman (advisor)
Based on my study from the second year of bachelor study at the Faculty of Civil Engineering in Brno, the following final bachelor's thesis is elaborated. The aim of my bachelor thesis was to prepare an implementation project for a residential villas. The building consists of two villas, which are connected by garages. In the left building there are 1 underground floor and 3 above-ground floors, and in the right building there is one underground floor and four above-ground floors. On the first floor there are garages, cellars, common communications, technical background of the building and two single-storey flats. On the first floor there is one single-storey apartment and two maisonettes. On the other floors there are only maisonettes. There are three single-storey and six maisonettes in total. Each of the apartments has its own terrace. The building has a combined load-bearing system, with the garages construction made of reinforced concrete columns, which is separated from the villas designed with the wall support system. At the front of the underground floor, the wall system is walled with sandwich blocks Silka, due to their higher strength of the pressure, above ground floors are Ytong concrete blocks. The pillar stand on the simple foundation pad and walls are on the foundation strips.
Industrial building plant Arvin Meritor Brno
Habarta, Jaroslav ; Vranová, Daniela (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor) ; Donaťáková, Dagmar (advisor)
The aim of the bachelor thesis was the elaboration of project documentation based on the studio project AG036. This is a new Arvin Meritor industrial plant specializing in the production of a car sub-system. The production of the plant should cover the demands of the Škoda Auto car factory, with a planned production of 300,000 vehicles per year. In accordance with the need for intensive exploitation of the territory of the City of Brno, the object is located on a plot in the Brno-Maloměřice district, which is run as brownfield no. 1904 and for which the applicable land plan assumes the production function. The concept of a new building by its location on the given plot takes into account the planned extension of the production part of the plant and eventual use of the site in the form of a new industrial zone. The object itself is designed as three cubic masses divided by illuminating corridors and functionally split into a production and administrative part with staff backgrounds. The production flow starts at the take in ramp to which the reception and storage of the goods is followed, including inspection and registration. Custom assembly takes place on three assembly lines, the production process is completed by a functional test and an output check.
Architectural study of accessible / protected/ spaces
Schneiderová, Petra ; Kotek, arch Jakub (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor)
The subject of the diploma thesis was the elaboration of an architectural study of the renovation and completion of the Secondary school Gemini in Brno on Vaculíkova street. The assignment was the completion of the school and the emergence of new accommodation, restaurant and services. This object is situated in Brno - Lesná. It is a relatively sloping land. The basis of the design was the completion of one school floor and the completion of a new w connected to the existing building. The original school was built parallel to the contour lines, while the completion of the new part of the object is perpendicular to the contour lines. This will create an optically enclosed garden space from Vaculíkova Street. The school's garden remains open to the park towards the Devil's Gorge. On the west side a new building with a restaurant and services is built, which is connected with the original school by a connecting neck.The basis of the design was the completion of one school floor and the completion of a new wing connected to the existing building. The original school was built parallel to the contour lines, while the completion of the new part of the object is perpendicular to the contour lines. This will create an optically enclosed garden space from Vaculíkova Street. The garden of this school is open to the park towards the Čertova rokle. On the west side was built a new objects with a restaurant and services, which is connected with the original school by a connecting neck. The design consists of three buildings with separate functions. There are classrooms, cabinets, sanitary facilities, etc. in the school. A rehabilitation center with facilities was situated in the southern part and restaurant, a dining room with a kitchen, an administrative department of the school and spaces for rent were built in the western building.
Architectural study of accessible / protected/ spaces
Popadič, Tomáš ; Opletalová, Jana Malá (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor)
The subject of the diploma thesis is the process of an architectural study for the completion of a high school Geminy for the disabled pupils in the municipal district of Lesná in Brno. By designing an urbanistic and architecturally sensitive approach to the existing environment of a housing estate with a high green ratio without causing disturbing influences. In terms of urbanism, build on the existing surrounding of the buildings, infrastructure as well as the existing of the school building itself. At the same time, to create a new functional transportation solution, public attractive spaces in the neighbourhood of the solved land for pupils as well as the inhabitants of Lesná. Equally, the goal is to increase capacity, create functional premises that meet the needs of people with disabilities and design additional facilities in connection with the possibility of increasing pupils' integration in the society. Conceptually, the proposed deal with the composition of a set of three interconnected parts of the school building and a self-standing rehabilitation center building, which then massively transforms it into a unified architectural expression.
Architectural study of accessible / protected/ spaces
Kalíšková, Eliška ; Myslín, Jiří (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor)
This architectural study offers a solution of the Gemini High School‘s new bulding, /Brno Lesná, the bulding site number 202/9, Vaculíkova street/, and shows a new building of a house of culture with a commercial area instead of today’s school /the bulding site number 253/. The new way of car parking and strenghtened areas of this street are included. The building and pulling down of today’s houses and buildings are devided into 2 phases. In the first phase a new barrier – free school building with a possibility of accommodation and flats is designed /building site number 202/9. This bulding has got two entrances. One from the northern part is for a school and the second one in the west is for the tenants. The school area is spread among the first and the third floor (classrooms, canteen, offfices). The fourh floor is used for students‘ accommodation and for a terrace entrance. There are some flats (2+1, 3+ small kitchen, max. area 120 m) from the fifth to the tenth floors. In the underground the are some tenants‘ cellars and technological rooms for school. The renewed car parking for all the tenants, school visitors and others is provided in Vaculíkova street. After the firt phase of building the new school project will go into the second part. In that time the old school will be pulled down and a new house of culture is designed in this place. There will be restaurant, commercial area, cinema, library – café and gym – fitness. On the first floor there are a restaurant, a library – café a cinema. On the second floor there are a gym – fitness and a commercial area. Car parking for the visitors is provided in the underground - 52 cars + 4 handicapped people. The green roof of this house is designed to be comfortable to watch it from the neighbourhood and do not damage the look of this new building. To finish all this project means to create the public area between the two new buildings. A nice place for meeting people and a cultural events will be bo
Architectural study of accessible / protected/ spaces
Hlista, Filip ; Vranová, Daniela (referee) ; Boleslavská, Yvona (advisor)
The subject of this diploma thesis was to elaborate an architectural study of sheltered workshops in Brno-Lesná city district. Part of the project was to design spaces of the Gemini high school for the disabled, create new functional units and increase the capacity of school facilities. The design is focused in the nearest proximity to the main building and uses its current state as much as possible. An essential part of the design was to design a new object with a mixed sports-therapeutic function, which is connected to the school by a bridge. On the other side, the former heat transfer station, used as screening hall, is also connected by a bridge. On the south side, a new dining room, kitchen and a restaurant under schools administration is being built, which serves to integrate pupils into society. The design consists of three buildings with separate functions. In the current school building aims on education and accommodation, the sports center serves as a swimming pool, gym and therapeutic areas, the heat transfer station serves as a screening hall.

National Repository of Grey Literature : 28 records found   1 - 10nextend  jump to record:
Interested in being notified about new results for this query?
Subscribe to the RSS feed.