Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Skládkování odpadů
Balák, Martin
Bakalářská práce je zaměřena na charakteristiku komunálního odpadu, skládkování od-padů a celý vývoj skládky z pohledu legislativy. Práce se zabývá založením skládky, fázemi provozu, jejím monitoringem i ukončením aktivního skládkování. Je zde popsán způsob dělení skládek, postup jejich umístění v krajině, legislativní předpisy a uzavření skládky. V práci je popsána skladba skládky, její těsnění, odvodnění, odplynění a zaří-zení využívající se na skládce. V práci jsou využity a analyzovány údaje ze statistického úřadu a z dokumentů skládky Šlapanice, dále informace získané na základě osobního šetření na místní skládce a sběrném středisku odpadu a rozhovoru s vedoucím obou zařízení. Cílem bakalářské práce je popsat současný stav nakládání s komunálním odpadem v obci Šlapanice.
Zaměření části Dominikánského kláštera ve Znojmě
Balák, Martin ; Foral, Jakub (oponent) ; Kuruc, Michal (vedoucí práce)
Obsahem této diplomové práce je zaměření skutečného stavu Dominikánského kláštera ve Znojmě. Práce se zabývá náležitostmi vyhotovením stavební výkresové dokumentace. Práce obsahuje půdorys druhého nadzemního podlaží, půdorys třetího nadzemního podlaží a svislý řez objektem. Výsledná dokumentace bude sloužit Národnímu památkovému ústavu při plánované rekonstrukci objektu.
Výroba a kalibrace termočlánků
Balák, Martin ; Svoboda, Josef (oponent) ; Foral, Štěpán (vedoucí práce)
Táto práca je zameraná na vytvorenie laboratórnej úlohy. V prvej časti je popísaný princíp funkcie termočlánku a podľa akých fyzikálnych zákonov funguje. Ďalej je uvedené do ktorých hlavných kategórií sa termočlánok delí. V ďalšej kapitole je vysvetlené z čoho sa skladá termočlánková zváračka. Aké sú jej hlavne komponenty a ako prebieha proces zvárania termočlánkového drôtu. Posledná kapitola teoretickej časti je zameraná na kalibráciu termočlánkov. V tejto kapitole je vysvetlené čo to kalibrácie je a uvedené príklady kalibrácie na reálnych zariadeniach. Prvá časť praktická časť začína popísaním konštrukcie laboratórneho prípravku. Je popísané z akých materiálov bola daná konštrukcia zostavená. Nasledovná časť je zameraná na elektrické vnútro termočlánkovej zváračky. Je popísaná elektrická schéma a ako sa sieťové napätie usmerní zreguluje a dostane sa až na svorky kondenzátoru ktorého nabíjanie je sledované meracím prístrojom (voltmetrom). Následne je popísaný správny postup zvárania, čomu sa vyvarovať, a ako správne postupovať, aby bol zvar v dostatočnej kvalite a prešiel kalibráciou. V práci je tiež uvedené ako zvary vyzerať nemajú a čo robiť pre to, aby tak nevyzerali. Druhá časť praktickej časti je najskôr venovaná porovnaniu zvarených termočlánkov na vyrobenom prípravku a na SR80 UWO. Na každej z nich boli zvarené tri kusy termočlánkov. Ich následné porovnanie je dôkazom kvality zváracieho prípravku. V poslednej časti druhej praktickej časti je prevedená kalibrácie je prevedená kalibrácia termočlánku pripravených.
Podpora rozhodování o testování mobilních aplikací
Balák, Martin ; Gála, Libor (vedoucí práce) ; Beránek, Marek (oponent)
Práce analyzuje problematiku určení obsahu a rozsahu testování pro projekty vývoje mobilních aplikací. Po analýze vlivů na obsah a rozsah testování je vytvořen model vlivů a navržen postup, jak s ním pracovat pro výpočet pracnosti testování pro zvolený projekt. Na základě vstupů projektu je vypočítána předpokládaná pracnost testování a díky tomu je možné vyčíslit náklady, které jsou s testováním spojené.
Porovnání metod tvorby 3D modelu
Balák, Martin ; Bartoněk, Dalibor (oponent) ; Hanzl, Vlastimil (vedoucí práce)
Bakalářská práce se zabývá vyhotovením 3D modelu různými metodami a různými druhy zpracování. Bakalářská práce popisuje postup tvorby modelu v softwaru Photomodeler a Autodesk 123D – Catch. Důležitou částí je porovnání přesnosti fotogrammetrického vyhodnocení. Dalším faktorem hodnocení je časová náročnost. Na závěr se práce věnuje celkovému zhodnocení zpracování.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.