Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv agrotechniky na produkční charakteristiky a ekonomiku výroby silážní kukuřice
Bártů, Ondřej
Předmětem diplomové práce bylo prostřednictvím polního experimentu porovnat ekonomiku různých možností pěstování silážní kukuřice. Porovnávány byly způsoby založení porostu a různé formy hnojiva, přičemž dávka dusíku je vždy stejná. Zkoumán byl také vliv hnojiva s přídavkem síry na pěstovanou kukuřici. Při porovnávání zakládání porostu byly hodnoceny vlivy na vybrané produkční charakteristiky silážní kukuřice. Zároveň byla hodnocena cena za zasetý hektar, kdy dražší varianta, setí s přihnojením pod patu, bylo realizováno prostřednictvím zemědělské služby a levnější variantou bylo setí bez přihnojení pod patu strojem ve vlastnictví podniku. Základ hnojení tvořila ve všech variantách močovina aplikovaná před setím v dávce 250 kg.ha-1. V případech, kdy bylo aplikováno hnojivo přímo k osivu, byla použita také močovina. K dohnojení na celkovou dávku 200 kg dusíku na hektar byla v obou variantách založení použita další hnojiva, kterými byla močovina, kejda a vodný roztok síranu amonného s močovinou (SAM). I v případě hnojení byly hodnoceny vlivy na vybrané produkční charakteristiky v závislosti na ceně.
Ekonomika výroby kukuřičných siláží
Bártů, Ondřej
Tato bakalářská práce pojednává o kukuřičných silážích a faktorech, které mohou ovlivňovat ekonomiku jejich výroby. V práci jsou nejprve popisovány agrotechnické požadavky pěstování kukuřice vhodné pro výrobu kvalitní siláže. Dále je možné se z práce dozvědět o správném průběhu silážování a faktorech, které ho ovlivňují. Zmíněn je i vliv chorob a škůdců, kteří mohou způsobovat významné ztráty kvality a výnosu a mají tedy negativní vliv na ekonomiku podniku. Naopak pozitivně mohou ekonomiku ovlivnit silážní aditiva, která zlepšují průběh fermentačního procesu. Část práce je věnována hodnocení výroby kukuřičné siláže v konkrétním podniku, přičemž jsou porovnávány postupy, které uplatňuje tento podnik a postupy doporučované vědeckými odborníky.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.