Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 6 záznamů.  Hledání trvalo 0.01 vteřin. 
Vliv konzumace cukrů na rozvoj dětské obezity a přidružených komorbidit
Šmídová, Zuzana ; Pejšová, Hana (vedoucí práce) ; Rysová, Jana (oponent)
Problematika konzumace cukru, slazených potravin a nápojů, zdravotních rizik z ní plynoucích a též změny životního stylu je v současné populaci velmi aktuální, přičemž negativní důsledky pozorujeme již v dětském věku. Cílem diplomové práce bylo studium konzumace cukru a potravin obsahujících cukr u dětí navštěvujících mateřskou školu a 1. stupeň základní školy. Teoretická část byla zaměřena na přehled poznatků týkajících se cukrů, jak přirozeně se vyskytujících, tak i přidaných, a zdravotních rizik souvisejících s častou konzumací potravin obsahujících přidané cukry. V praktické části byla sledována konzumace těchto potravin co do množství a různých forem a její vliv na rozvoj dětské obezity a dalších metabolických onemocnění. Zároveň byly zjišťovány i další aspekty životního stylu dětí, které by obezitu dětí mohly determinovat. Základem praktické části bylo dotazníkového šetření, ve kterém byly s použitím dotazníků zjišťovány stravovací návyky dětí. Výzkum ukázal vztah BMI dětí nad 75. percentilem s častější konzumací sladkostí a menší frekvencí aktivní i přirozené sportovní aktivity. Cukr a sladkosti konzumuje více než 3x týdně téměř 84 % dětí s jejich častější konzumací u dětí mateřské školy než u dětí základní školy. Volný přístup k sladkostem má 3,5 % dětí MŠ a 22,5 % dětí ZŠ. Slazené nápoje...
Probiotika, prebiotika, synbiotika - jsou vůbec účinná?
Šmídová, Zuzana ; Pejšová, Hana (vedoucí práce) ; Pechar, Radko (oponent)
Probiotika a prebiotika tvoří důležitou součást naší stravy a mají řadu pozitivních účinků na lidský organizmus. Jejich kombinací vznikají synbiotika. Cílem práce bylo v teoretické části vytvořit ucelený přehled dosavadních poznatků na daná témata a v praktické části zjistit úroveň informovanosti lidí s ohledem na jejich výskyt a účinky. V praktické části bylo využito dotazníkového šetření. Po vyhodnocení všech dotazníků bylo zjištěno, že nejvíce lidem je známá problematika probiotik, mnohem méně lidem prebiotik a velmi nízkému procentu respondentů téma synbiotik. Mléčné kysané výrobky konzumuje 88,3 % respondentů, nejčastěji 2-3 x týdně; zbytek, který je nekonzumuje, tak činí hlavně z důvodu nechuti anebo nějaké formy intolerance. Respondenti znají i jiné kvašené výrobky (zelí, zelenina), které ale konzumují mnohem méně často než kysané mléčné výrobky. Nejméně často konzumují doplňky stravy obsahující tyto látky. Vzhledem k nízké informovanosti lidí o prebioticích a synbioticích by bylo vhodné zlepšit informovanost veřejnosti, co by určitě přispělo k jejich vyšší konzumaci, hlavně ve formě jejich potravinových zdrojů. klíčová slova: probiotika, prebiotika, synbiotika, zakysané mléčné výrobky, doplňky stravy
Analýza získávání a výběru pracovníků ve společnosti VIGOUR a.s.
Šmídová, Zuzana ; Němec, Otakar (vedoucí práce) ; Felzmannová, Hana (oponent)
Diplomová práce se zabývá teoretickým rozborem nástrojů a metod pro získávání a výběr pracovníků. Zároveň popisuje a posuzuje využití těchto metod v praxi. Pro tyto účely byla zvolena společnost Vigour, která se zabývá zaměstnáváním specialistů působících v oblasti informačních technologií. Představené metody a nástroje používané v praxi jsou konfrontovány s popsanými teoretickými poznatky a s výsledky dotazníkového šetření. To bylo prováděno uvnitř společnosti ve dvou rovinách -- mezi zaměstnanci a manažery. Záměrem konfrontace je identifikace slabých stránek včetně předložení návrhů na jejich zmírnění či odstranění.
Analýza systému zaměstnaneckých výhod v podniku Vigour a.s.
Šmídová, Zuzana ; Šikýř, Martin (vedoucí práce) ; Havelka, Martin (oponent)
Cílem této práce je zanalyzovat systém zaměstnaneckých výhod v podniku Vigour a.s. V první části je rozebrán obecný systém odměňování, jeho složky, cíle a zásady. Dále jsou zde řešeny zaměstnanecké výhody obecně. Druhá část se zabývá konkrétním podnikem a jeho zaměstnaneckými výhodami. Pomocí dotazníkového šetření provedeného v podniku je zanalyzován systém výhod. Závěrem práce je celkové zhodnocení situace podniku v této problematice.

Viz též: podobná jména autorů
6 ŠMÍDOVÁ, Zdeňka
6 Šmídová, Zdeňka
4 Šmídová, Zlata
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.